Akşener, Gül için çekilir mi? İşte cevabı

Muhalefetin çatı aday olarak Abdullah Gül'ü göstereceği, Meral Akşener'in adaylıktan çekileceği yönündeki iddialar Akşener'e soruldu. Akşener, çekilmeyeceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Akşener, Gül için çekilir mi? İşte cevabı

24 Haziran seçimlerine sayılı günler günler kaldı. Seçimin en çok konuşulan partisi İYİ Parti. CHP'nin hamlesiyle grup kuran ve seçime girmeye hak kazanan İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener, FOX TV'de Çalar Saat programı sunucusu İsmail Küçükkaya'ya konuştu.

Meral Akşener, İsmail Küçükkaya'ya partisinin 20 milletvekili sayısına ulaşmasına rağmen imza toplamaya başladığını ve 100 bin imzayla Cumhurbaşkanlığına aday olacağını söyledi.

"ABDULLAH GÜL İÇİN ÇEKİL DERLERSE ÇEKİLMEM"

Ayrıca Meral Akşener, İsmail Küçükkaya'ya , "Hiçbir koşulda ve kimse için adaylıktan çekilmeyeceğim. 20 milletvekili ile grup kurmamıza rağmen 100 bin imza ile aday olacağım. Bana Abdullah Gül için çekil derlerse çekilmem. Kendim de çatı aday olmam. Herkes kendi adayı ile çıksın. İttifak, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile milletvekilliği için olacak" dedi

İYİ PARTİ DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

CHP'nin, İYİ Parti'yi Akşener'i adaylıktan vazgeçirip, ortak aday için iknaya çalıştığı haberleri kulislere yansımıştı. Ancak İYİ Parti, dün yaptığı yazılı açıklama ile Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmasına son noktayı koymuş, açıklamasında da “Meral Akşener her koşulda aday” denilmişti.

Yorumlar