Akşehir’de "Herkes O’nu Okuyor" yarışmasına büyük ilgi

"Peygamber Efendimiz'i daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan merkezi İstanbul’da bulunan Peygamber Yolu Derneği ile Akşehir Gönüllü Eğitimciler Derneği (AGED), Sabah Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Akşehir Sabah Dershanesi ve Akşehir.

Google Haberlere Abone ol
Akşehir’de "Herkes O’nu Okuyor" yarışmasına büyük ilgi

"Peygamber Efendimiz'i daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan merkezi İstanbul’da bulunan Peygamber Yolu Derneği ile Akşehir Gönüllü Eğitimciler Derneği (AGED), Sabah Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Akşehir Sabah Dershanesi ve Akşehir Özel Reyhan İlköğretim Okulu'nun ortak olarak düzenlediği ‘ ‘Herkes O'nu Okuyor’’ kampanyasına Akşehir’den 3 bin kişi katıldı.

Konya’nın Akşehir ilçesinde ‘’Herkes Onu Okuyor’’ sınavını organize eden Akşehir Gönüllü Eğitimciler Derneği (AGED), Yönetim Kurulu Başkanı Burak Küçükkahraman, "Allah’ın (cc), son Peygamber'e (sav) ilk emri ve aynı zamanda Kur’an-ı Kerim’in ilk ayeti ‘Oku’dur. Bu ilahi emir gösteriyor ki İslam medeniyetinin vazgeçilmez prensibi okumaktır. Dinin muhatabı akıl sahibi insanlardır. Aklın gıdası bilgi, bilginin anahtarı ise okumaktır.
Bu amaçla düzenlemiş olduğumuz bu kampanya ile Efendimiz'in (sas) hayatını Mevlit Kandili ile Kutlu Doğum arasındaki o manevi atmosferden de istifade ederek mümkün olabildiğince çok kişiye okutmayı amaçlamaktı.Amacımız hem kitap okuma alışkanlığı kazandırmak hem de Efendimiz'in (sas) ahlakı ile ahlaklanmak. Dolayısıyla Kur’an ahlakı ile ahlaklanmak. İnsanlığın en büyük ihtiyacı bizce budur." dedi.

Yarışmaya katılan 78 yaşındaki Durmuş Bostan ise şöyle konuştu: Bu yarışma vesilesiyle şunu çok iyi anladım ki ben bugüne kadar Efendimiz Hz Muhammed'in (sas) hayatını bilmiyormuşum. "Herkes Onu Okuyor’’ kampanyası ile insanlığın iftihar tablosunun hayatına dair birşeyler öğrenmiş olduk. Bunun için yarışmanın sonucu ne olursa olsun, kendimi galip olarak görüyorum. Efendimiz'in hayatının öğrenilmesi ve yaşanılması adına yapılan bu kampanyaya vesile olanlara çok teşekkür ederim." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar