Aksaray'da yaşanan gerginliğe sağduyu çağrısı

Aksaray'da sivil toplum örgütleri bir araya gelerek, sağduyu çağrısında yaptı. Sivil toplum örgütleri adına konuşan Aksaray Ticaret Ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ahmet Koçaş, HDP binasına yönelik gerçekleştirilen eylem ve sonrasında yaşanan üzücü olayla.

Google Haberlere Abone ol
Aksaray'da yaşanan gerginliğe sağduyu çağrısı

Aksaray'da sivil toplum örgütleri bir araya gelerek, sağduyu çağrısında yaptı. Sivil toplum örgütleri adına konuşan Aksaray Ticaret Ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ahmet Koçaş, HDP binasına yönelik gerçekleştirilen eylem ve sonrasında yaşanan üzücü olayların, evliyalar şehri olan Aksaray'ın, yüzyıllar boyunca hoşgörü, kardeşlik ve birlik görüntüsüne zarar verdiğini ve herkesi derinden üzdüğünü söyledi.

Toplum olarak hassasiyetlere, değerlere sahip çıkma duygusunun çok önemli olduğunu belirten Başkan Ahmet Koçaş, "Hassasiyetlerimizi kimsenin gözardı etmemesi gerektiğini belirtmek isteriz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, hassasiyetlerimize demokrasinin kuralları içinde sahip çıkmasıdır. Temel hak ve hürriyetler toplumun her kesimi ve her bireyi için vazgeçilmez unsurlardır. Bizi biz yapan değerlerin en başında din kardeşliğimiz gelmektedir. Binlerce yıldır bir arada yaşayan kardeşlerin aralarına soğukluk girmesine kesinlikle müsaade etmemeliyiz. Özü sevgi, saygı ve hoşgörü olan bir dinin mensupları olarak, sıcak duyguların gelişmesi için gayret göstermeliyiz. Devletimizin ve milletimizin bekası için bir olmaya, beraber olmaya muktedir olmalıyız ve bunu yapacak güçteyiz. Aksaray'da yaşayan Kürt kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz yoktur ve bugüne kadar da olmamıştır. Biz ne düşünüyorsak onlar da aynısı düşünmektedir. Çanakkale'de, Sakarya'da, Malazgirt'te ve nice cephede birlikte mücadele eden bizler, bugün yine birlikte mücadele ederek ülkemizi medeniyetin beşiği yapma sevdasındayız. Şehrimizde huzur içinde yaşayan Kürt kardeşlerimizin de yaşanan olaylardan rahatsızlık duyduğunu biliyoruz. Aynı oyunu defalarca sahneye sürerek kardeşler arasına fitne sokmaya çalışan herkese dur demenin zamanı gelmiştir. Sosyal medyada uydurulan yalanlarla bilgi kirliliği üreten ve halkı galeyana getirmek isteyenler istedikleri sonucu alamayacaklardır. Aksaray aklıselim düşünen insanların yaşadığı kadim bir şehirdir. Söylenenleri, yazılanları ve oluşturulmak istenen algıyı, irade süzgecimizden geçirelim ve oynanmak istenen oyuna prim vermeyelim" dedi.

Akraba olan kardeşleri ayırmaya, birbirine düşman etmeye kimsenin hakkı olmadığı gibi buna güçlerinin de yetmeyeceğini belirten Başkan Ahmet Koçaş, "Dini bir, devleti bir, milleti bir, bayrağı bir olan kitleleri ayırmak için çalışanlar ancak küfre hizmet ederler. Dışlamak kolay, birleştirmek zor olandır. Ancak bu millet bir olmaya, beraber olmaya binlerce yıl önce karar vermiş ve o doğrultuda gayretlerine devam etmektedir. Ancak bizler de irademizle bu ortamı sağlamak için çalışmalıyız. Bu şekilde düşünmeyen herkes Allah indinde sorumludur. Huzur ve refah, kitleleri birbirine karşı kışkırtarak değil, bilakis birbirine karşı hoşgörü ve saygıyla sağlanabilir. Tüm bu iyi niyetlerimizin yanında unutulmaması gereken bir husus da, özellikle protesto yapılan bölgede faaliyette bulunan esnaflarımız bir haftadır alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle işlerini sağlıklı bir şekilde yürütememekte ve bölgede bulunan güvenlik birimlerimize ait araçlar ve kurulan barikatlar nedeniyle halkın caddeye girme konusunda tereddüt yaşanmaktadır. Bütün bu gelişmeler esnaflarımızın satışlarını durma noktasına getirmiş ve kendi işlerine ait mal sevkiyatlarını bile yapamaz duruma gelmişlerdir. Emniyet teşkilatımıza ve tüm vatandaşlarımıza sağduyu çağrısı yapmak istiyoruz. Devletimiz ve milletimiz tüm bu yaşanan olayların ve oyunların üstesinden gelecek güçtedir. Bizlere düşen aklıselim olarak düşünmek ve ona göre davranış sergilemektir. Her bir Aksaraylı kardeşimiz planlanan oyunu görmeli ve sakinlikle değerlendirip tepkisini demokratik olarak vermelidir. Provokasyonlara gelmeden bu sürecin atlatılması için hep birlikte el ele çalışmalıyız." şeklinde konuştu.

Toplantıya; Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Aksaray Ticaret Borsası, Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Aksaray Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası, MÜSİAD, AGİAD, TÜMSİAD, OSİAD, Müteahhitler Birliği, Aksaray Sivil Toplum Platformu başkanları katıldı.
CİHAN

Yorumlar