Aksaray'da 'Mehmet Akif'i Anlamak' konulu konferans düzenlendi

Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) işbirliği ile 'Doğumun 140’ncı, Vefatının 77’nci Yılında Mehmet Akif'i Anlamak' konulu konferans düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Aksaray'da 'Mehmet Akif'i Anlamak' konulu konferans düzenlendi

Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) işbirliği ile 'Doğumun 140’ncı, Vefatının 77’nci Yılında Mehmet Akif'i Anlamak' konulu konferans düzenlendi. Konferansta konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Akif’in şiirlerinde adeta bir ruh patlaması olduğunu söyledi.

Aksaray Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen konferansa Tarım Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, il protokolü ve öğrenciler katıldı. Akif’in milletin en sevdiği isimlerden birisi olduğunu söyleyen ve “Acaba bir milletin bir şairi bu kadar sevmesinin sebebi nedir?” diye soran Prof. Dr. Sami Güçlü, bu sevgiyi besleyen bir çok kaynak olduğunu belirtti.

    Milletle ortak duyguları kuvvetli bir şekilde paylaşması, düşündüklerini şiire dökmesi, öncülük etmesi ve adeta milletin bir kahramanı olması gibi sebeplerden söz eden Güçlü, “Bu şahsiyete yakından baktığımızda bir karakter abidesi olduğunu görüyoruz. Üstün vasıfları bünyesinde toplayan, davranışlarıyla bunu sergileyen bir isimdir Akif” dedi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de, Mehmet Akif’in çok değerli bir isim olduğunu söyledi. Akif’in zorlu bir dönemde yaşadığını ve bu dönemlerin onun gençliği ile orta yaş dönemleri olduğunu kaydeden Erdem, “Bu şartlarda huzurlu bir ailede yaşar. Aileyi Safahat’ta öyle anlatır ki; “küçük bir feza kadar geniş” der. Onun için aile çok kutsaldır.” diye konuştu.

    Konferansın bitiminde Belediye Başkanı Nevzat Palta, Eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar’a plaket takdim etti. CİHAN

Yorumlar