Aksaray’da görsel kirliliğe neden olan levhalar kaldırılıyor

Aksaray Belediyesi, kentte görsel kirliliğe neden olan reklam panolarının kaldırılması konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Aksaray’da görsel kirliliğe neden olan levhalar kaldırılıyor

Aksaray Belediyesi, kentte görsel kirliliğe neden olan reklam panolarının kaldırılması konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, görüntü kirliliğine neden olan reklâm panolarını tek tek tespit edip, kirliliğin ortadan kaldırılması hususunda işyeri sahiplerine uyarıda bulunuyorlar.

Belediye yetkilileri, konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada, Aksaray Belediyesi sınırları ve mücavir alanları içerisinde yer alan ve görsel kirliliğe neden olduğu tespit edilen reklâm panoları veya levhalarının kaldırılması gerektiğini söylediler. Panoların ya da levhaların binalara paralel olmaları gerektiğini belirten yetkililer binaya dik olan levha veya panoların kaldırılması gerektiğini belirtti.

Binalara dik olan levha ya da panoları kaldırmayanlar hakkında cezai müeyyide uygulanacağını ifade eden belediye yetkilileri, "5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 15. maddesinin (n) bendine göre Belediyeler, reklâm panoları ve tanıtıcı tabelalar konusunda standartlar getirmeye yetkilidir” hükmü uyarınca görüntü kirliliğine yol açan, kent estetiğini bozan, işyerinin cephesine dik konumda, kaldırımda ve direklere asılı olan ilan ve reklâm tanıtım amacıyla pano, levha ve benzerlerinin kaldırılması gerekmektedir Aksi takdirde levha ve panolar belediye tarafından kaldırılarak cezai müeyyide uygulanacak." dedi.
CİHAN

Yorumlar