Aksaray'da 'Girişimcilik ve Gençlik' konferansı düzenlendi

Aksaray Üniversitesi'nde (ASÜ) 'Girişimcilik ve Gençlik' konferansı düzenlendi. Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta ASÜ Veteriner Fakültesi’nin yapımını üstlenen Altuntaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Altuntaş, ticari h.

Google Haberlere Abone ol
Aksaray'da 'Girişimcilik ve Gençlik' konferansı düzenlendi

Aksaray Üniversitesi'nde (ASÜ) 'Girişimcilik ve Gençlik' konferansı düzenlendi. Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta ASÜ Veteriner Fakültesi’nin yapımını üstlenen Altuntaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Altuntaş, ticari hayatındaki tecrübelerini paylaştı. Konferans Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Aksaray Ticaret Borsası (ATB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu bölge başkanlarının katkılarıyla düzenlendi.

    Konferansın açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, girişimcinin karşılığının ‘müteşebbis, bir işe teşebbüs eden’ olduğunu ve girişimciliğin risk almak anlamına geldiğini belirtti. Müteşebbis olmanın bir risk almayı gerektirdiğinden söz eden Yılmaz, “Sıfır riskle bir mal veya hizmet üretmek çok mümkün görünmüyor. Girişim cesaret gerektiriyor. İyi bir zamanlama, iyi bir ortam ve iyi bir yatırım, başarılı bir sonucun alınması için önemli ölçüler olsa gerek.” dedi.

    Aksaray Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ercan Yeşilöz ise konferansı düzenlemekteki amaçlarının girişimciliği anlatmak, özendirmek ve memur zihniyeti anlayışını değiştirmek olduğunu söyledi. Farklı açılımlar sunmak istediklerini kaydeden Yeşilöz, “Zengin olmanın yolu KPSS’den değil, girişimci olmaktan geçiyor. Millet olarak kazancımızı arttırmak istiyorsak girişimci sayımızı arttırmak zorundayız.” diye konuştu.

    ASÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Himmet Karadal, konferans öncesinde girişimciliği anlatan bir sunum yaptı. Karadal, "Herkesin baktığı ama göremediğini görene girişimci denir. Girişimci, stratejik düşünen, vizyon sahibi insandır." şeklinde konuştu.

    Altuntaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Altuntaş, herkesin kısa sürede zengin ve meşhur olmayı, her şeyi çok kısa sürede elde etmeyi istediğini, ancak kolay kazanılanın kolay kaybedileceğini belirtti. Osman Altuntaş, yaptığı konuşmanın ardından öğrencilerden gelen soruları yanıtladı ve hem Aksaray, hem de Türkiye’nin iktisadi görünümüne dair değerlendirmelerde bulundu. CİHAN

Yorumlar