Aksaray’da eğitimsiz çiftçi kalmayacak

Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Aksaray Ziraat Odası ile ortaklaşa düzenlediği ve çiftçilerin tarım ve hayvancılık uygulamaları konusunda bilgilendirilmelerini amaçlayan çiftçi eğitim toplantılarının en sonuncusu Kutlu kasabasında yapıld.

Google Haberlere Abone ol
Aksaray’da eğitimsiz çiftçi kalmayacak

Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Aksaray Ziraat Odası ile ortaklaşa düzenlediği ve çiftçilerin tarım ve hayvancılık uygulamaları konusunda bilgilendirilmelerini amaçlayan çiftçi eğitim toplantılarının en sonuncusu Kutlu kasabasında yapıldı.

Merkez Kıraathanesi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Doğan İpek, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Yusuf Çiçek, Kutlu Belediye Başkanı İbrahim Bolakar, teknik personelleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

İl Müdür Yardımcısı Doğan İpek yaptığı konuşmada, "Bilindiği üzere İlimiz genelinde olduğu gibi Kutlu Kasabamızda da insanımız tarım ve hayvancılıktan geçimini sağlamaktadır. Bizde Ziraat Odamızla beraber kış dönemi boyunca her hafta bir köy veya kasabamıza giderek tarım ve hayvancılık uygulamaları konusunda bilgiler vermeye çalışıyoruz. Sizlerden isteğimiz anlatılanları can kulağı ile dinleyip öğrendiklerinizi uygulamanızdır. Ben katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor saygılar sunuyorum." dedi.

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise "Buradaki amacımızın siz değerli çiftçilerimizin bildiklerinin üzerine bir şeyler katabilmek olduğunu vurgulamak istiyorum. Ziraat Odası olarak her zaman Aksaraylı çiftçilerimizin yanlarında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Sizlerin de bu toplantılarımıza katılarak bizlere destek olmanızı diliyor ve hepinize şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Aksaray Ziraat Odası'nda görevli Ziraat Mühendisi Harun Çolak tarafından hazırlanan 'Korunga Yetiştiriciliği' konulu sunuma geçildi.

Daha sonra İl Müdürlüğümüz personellerinden Ziraat Mühendisi Öznur Aydın’ın hazırladığı "Zirai Mücadele" ve Veteriner Hekim Demet Özdemir’in hazırladığı "İlimizde Görülen Büyükbaş Hayvan Hastalıkları" isimli sunumlara geçildi. Sunumların ardından soru cevap bölümüyle toplantı sona erdi.
CİHAN

Yorumlar