Aksaray’da beyin anevrizması ameliyatı yapıldı

Aksaray’da sağlık alanında önemli gelişmeler yaşanıyor. 2013 yılında olduğu gibi 2014 yılında da Aksaray Devlet Hastanesi'nin (ADH) uzman doktorları, önemli ve ağır tıbbi operasyonlara imza atıyor.

Google Haberlere Abone ol
Aksaray’da beyin anevrizması ameliyatı yapıldı

Aksaray’da sağlık alanında önemli gelişmeler yaşanıyor. 2013 yılında olduğu gibi 2014 yılında da Aksaray Devlet Hastanesi'nin (ADH) uzman doktorları, önemli ve ağır tıbbi operasyonlara imza atıyor. Son olarak beyin anevrizması ameliyatı başarı ile gerçekleştirildi.

ADH Beyin Cerrahi Uzmanlarından Op.Dr. Ersin Özeren tarafından, 72 yaşında ki bayan hastaya 6 saat süren, ince duvarlı beyin damarların balonlaşması ile oluşan serebral anevrizma ameliyatı gerçekleştirilerek, hastanın sağlığına kavuşması sağlandı. Operasyonla ilgili bilgi veren Beyin Cerrahi Uzmanı Özeren; “Hastamız 72 yaşında bir bayan hasta. Hastamıza geçirdiği beyin kanaması sonrasında Serebral Anevrizma tanısı koyduk. Ameliyat kararı aldık. Oldukça riskli bir operasyonla hastamızın beynindeki ince duvarlı damarda oluşan balonlaşmayı tedavi ettik. Hastamızın genel durumu iyi ve yoğun bakım ünitesinde takip edilmektedir. Beyin anevrizma ameliyatı oldukça ciddi ve riskli bir ameliyat. Ülkemizde belli başlı üniversite hastanelerinde yapılmaktadır. İlk kez Aksaray Devlet Hastanesinde böylesine ciddi ve önemli bir ameliyatı başarı ile gerçekleştirdik.” dedi.

Op.Dr. Ersin Özeren desteklerinden dolayı hastane yönetimine, meslektaşlarına ve ameliyathane ekibine teşekkür ederek, 2014 yılında da Aksaray Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanları olarak riskli ve ciddi operasyonlar yapmaya, Aksaray’da ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi. CİHAN

Yorumlar