Aksaray’da 485 genç mühendis kep attı

Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) hafta başından beri devam eden mezuniyet törenlerinin sonuncusunda, Mühendislik Fakültesi öğrencileri diploma aldı. ASÜ’nün en köklü fakültesi olan Mühendislik Fakültesi, bu yıl 485 öğrenci mezun etti.ASÜ...

Google Haberlere Abone ol
Aksaray’da 485 genç mühendis kep attı

Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) hafta başından beri devam eden mezuniyet törenlerinin sonuncusunda, Mühendislik Fakültesi öğrencileri diploma aldı. ASÜ’nün en köklü fakültesi olan Mühendislik Fakültesi, bu yıl 485 öğrenci mezun etti.

ASÜ Konferans Salonu’ndaki tören “ASÜ İçin Çal” müzik grubunun mini konseriyle başladı ve konserin hemen ardından, grubun Aksaray’ın tarihi ve turistik yerleri ile kampüste çektikleri klip yayınlandı. Törenin açılış konuşmasını Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Yıldız yaptı. Fakülte’nin 1992 yılında Niğde Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulduğunu ve 2006’da Aksaray Üniversitesi’ne bağlandığını anımsatan Yıldız, “1992 yılında fakültemizde 4 bölüm vardı, şimdi ise 10 bölümle eğitim öğretim hizmetlerine devam ediyoruz. O tarihten bugününe kadar fakültemize ve kampüsün gelişimine katkı sunmuş herkese çok teşekkür ediyorum. Fakültemizin taleplerini geri çevirmeyen ve bizlere her zaman destek olan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Acar’a da ayrıca teşekkür ediyorum. Yeni fakülte binamızın yapımına da kendisi çok değerli katkılar sunmaktadır.” dedi.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ise 4 yılın göz açıp kapayıncaya kadar geçtiğini ve mezun öğrencilerin donanımları ve bilgileriyle memlekete hizmet edeceklerine inandığını belirtti. Rektör Acar, “Peygamber Efendimiz bir hadisinde çok önemli bir mesaj veriyor ve “İhtiyarlık gelmeden önce gençliğin, hastalık gelmeden önce sağlığın, fakirlik gelmeden önce zenginliğin, meşguliyet gelmeden önce boş zamanın ve ölüm gelmeden önce hayatın kıymetini bilin” diyor. Mutlu olmak için çok çalışın ve iyilik yapın. Çünkü yaptığınız iyilik sizin mutluluğunuzdur” dedi. ASÜ’nün henüz 8 yaşında genç bir üniversite olmasına rağmen Türkiye’nin en başarılı üniversiteleri arasında olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mustafa Acar, “2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında ASÜ, akademik performans yönünden birinci sıradadır. Ayrıca ASÜ Türkiye’nin en özgür üniversitelerinden birisidir ve hiç kimseye negatif ayrımcılık yapılmamaktadır. Bunların yanı sıra şehirle ve sanayiyle bütünleşen, dışa açılan bir üniversiteyiz” dedi.

Törenin son konuşmasını Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı yaptı. Bir inşaat mühendisi olduğunu ve mezun öğrencilerin duygularını çok iyi anladığını kaydeden Yazgı, “Belediye Başkanı olduktan sonra, bir mühendisin dünyaya çok daha farklı bakabildiğini bir kez daha gördüm” dedi. Yeni bir dönem içinde olduklarını, şehrin ihyası ve inşası için çalıştıklarını ifade eden Başkan Yazgı, köklere sadakat ve medeniyet vurgusunda bulunarak, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Medeniyeti yeniden ayağa kaldırabilmek için eskilerin kulaklarımıza fısıldadığı değerleri tekrar dinlememiz gerekiyor. Onlar hangi ruh durumuyla çalıştıysa, bizim de aynı şekilde çalışmamız gerekiyor.”

Yapılan konuşmaların ardından bölümlerinde dereceye giren öğrencilere plaketleri ve hediyeleri verildi; sahneye çağrılan genç mühendisler akademisyenlerin elinden diplomalarını aldı. Kep atan öğrenciler, mezuniyet coşkusunu aileleri ve yakınlarıyla paylaştı.

CİHAN

Yorumlar