Aksaray'da 299 işletme gıda denetiminden geçirildi

Aksaray Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı sebebiyle denetimlerini artırdı.Özellikle şekerleme ve tatlı türü gıdaların üretim ve satış yerlerinin denetlenmesine ağırlık veren ekipler, şüphelendikleri...

Google Haberlere Abone ol
Aksaray'da 299 işletme gıda denetiminden geçirildi

Aksaray Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı sebebiyle denetimlerini artırdı.

Özellikle şekerleme ve tatlı türü gıdaların üretim ve satış yerlerinin denetlenmesine ağırlık veren ekipler, şüphelendikleri tüm gıdalardan numuneler alıp incelenmek üzere ilgili laboratuvarlara gönderiyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, “Denetim ve kontrollerde iş yerlerinin hijyen şartları, resmi evrakları, ürünlerin son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol ediliyor. Ramazan ayı boyunca 79 fırın, 125 pastane, pide ve yufkacı, 27 tesis ve hazır yemek işletmesi olmak üzere toplam 231 üretim yeri denetimi ile 68 adet perakende satış yeri denetimi olmak üzere toplamda 299 denetim yapılmıştır." dedi.

15 adet iş yerine toplam 109 bin 350 TL para cezası uygulandığını söyleyen Bestami Zabun, "Etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almayın, son kullanma tarihlerine dikkat edin, mutlaka seçici davranın, gıda konusunda şüpheli gördüğünüz olumsuzlukları 174 Alo Gıda hattına bildirin.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar