Aksaray’da 2. Fen Lisesi

Aksaray'da Milli Eğitim Bakanlığı’nca uygulamaya konulan okul dönüşümleri kapsamında Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu lisesine dönüştürüldü. Aksaray’da 2. fen lisesinin açılmasının daha uygun olacağı görüşü ile yapılan girişimler...

Google Haberlere Abone ol
Aksaray’da 2. Fen Lisesi

Aksaray'da Milli Eğitim Bakanlığı’nca uygulamaya konulan okul dönüşümleri kapsamında Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu lisesine dönüştürüldü. Aksaray’da 2. fen lisesinin açılmasının daha uygun olacağı görüşü ile yapılan girişimler sonucunda Anadolu lisesinin fen lisesine dönüştürülmesi kararlaştırıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada 16 dersliği, 160 öğrenci kapasiteli pansiyonu ve kapalı spor salonuyla yüzlerce gencin eğitim öğretim gördüğü Anadolu Öğretmen Lisesi'nin okul dönüşümleri kapsamında kapatılarak Anadolu Lisesine dönüştürüldüğü bildirildi. Aksaray’da ikinci bir fen lisesinin açılmasının daha uygun olacağı görüşü ile girişimlerde bulunan Vali Şeref Ataklı ve Aksaray milletvekilleri Bakanlık yetkilileri ile görüşmeler yaparken, Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan raporu da değerlendiren Bakanlık Anadolu lisesine dönüştürülen okulun fen lisesine dönüştürülmesine karar verdi.

Abdülhamid Han Fen Lisesi ismini alan okulun il dışına gidecek başarılı öğrencilere Aksaray’da okuma imkânı sağlayacağı ve diğer illerden gelecek başarılı öğrenciler ile Aksaray’ın eğitimine büyük bir ivme kazandıracağı belirtildi.

CİHAN

Yorumlar