Aksaray’a özgü lezzetler tescillendi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Avrupa Birliği yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesinde yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi alt tedbirinin açılmış olduğunu, 12’nci başvuru çağrı döneminden itibaren de yerel ürünler kaps.

Google Haberlere Abone ol
Aksaray’a özgü lezzetler tescillendi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Avrupa Birliği yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesinde yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi alt tedbirinin açılmış olduğunu, 12’nci başvuru çağrı döneminden itibaren de yerel ürünler kapsamında proje alınmaya başlanacağını kaydetti.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan yapılan açıklamada, Türk Patent Enstitüsü tarafından yürütülen coğrafi işaretleme çalışmaları kapsamında Aksaray için sadece Taşpınar halılarının yerel ürün olarak kabul edildiği, ancak yürütülen başarılı çalışmalar neticesinde birçok Aksaray’a özgü ürünün daha tescillediği belirtildi.

Avrupa Birliği tarafından Aksaray’ın yerel ürünleri ve lezzetleri olarak tescillenen ürünlerle ilgili bilgi veren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Dr. Selim Biçen, "İnce elek tatlısı, fırın kebabı, desti kebabı, tulum kebabı, köpük helvası, çörek, şepe, erişte, kuskus, mayalı, dolma mantı, soğanlama, çiğleme, sarığıburma, höşmerim, kıymalı pide, pekmez, tahinli pide, şerbetli peynirli pide, koyun yoğurdu, organik gıda renklendirici, kök boya (Bitki köklerinden elde edilen), çömlek peyniri, küflü peynir, sac tava, tarhana, kabak çekirdeği ve ceviz Avrupa Birliği tarafından Aksaray’ın yerel ürünleri ve lezzetleri olarak tescillenmiştir." dedi.
CİHAN

Yorumlar