Aksaray Üniversitesi'nin iki projesine destek

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Dış İlişkiler Ofisi’nin hazırladığı iki proje destek almaya hak kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Aksaray Üniversitesi'nin iki projesine destek

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Dış İlişkiler Ofisi’nin hazırladığı iki proje destek almaya hak kazandı. "Meslek Okulu Mezunlarının İş Gücü Piyasasına Entegrasyonu" ve "Sağlıklı Yaşamla Mutlu Geleceğe" isimli projeler başarılı bir şekilde uygulamaya geçti.

ASÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu için hazırlanan "Meslek Okulu Mezunlarının İş Gücü Piyasasına Entegrasyonu" konulu proje, 2 yıl süreyle destek alacak. Aksaray Tüm Çalışanlar Derneği’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen projenin ortakları Türkiye, İngiltere, Macaristan, Hollanda ve Portekiz. Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı 2013 Yılı Ortaklık Projelerine ilişkin toplantı İstanbul’da düzenlendi. Toplantıya Aksaray Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Necmettin Şahin ve Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Duran katıldı. Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci-Ortaklık projeleri kapsamında, 2013 Teklif Çağrısı döneminde Ulusal Ajansa sunulan 503 proje teklifi değerlendirmeye alınmış, içinde ASÜ’nün hazırladığı da dahil toplam 104 proje kabul listesine girmişti.

"SAĞLIKLI YAŞAMLA MUTLU GELECEĞE"

ASÜ Dış İlişkiler Ofisi’nin hazırladığı ve kabul edilen bir diğer proje ise "Sağlıklı Yaşamla Mutlu Geleceğe" ismini taşıyor. 2013 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında sunulan ve Bakanlıkça kabul edilen projeyle; Türkiye’de madde bağımlılığı nedeniyle sosyal yaşamın dışına itilmiş, aile ilgisizliğine, dışlanmışlığa maruz kalmış gençlerin sosyal uyumlarının desteklenmesi hedefleniyor. Projenin özel amacı ise ASÜ’de dezavantajlı durumda olan 80 gencin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, ilgili projelerin hazırlanmasında emeği geçenleri kutladı ve başarılarının devamını diledi.




CİHAN

Yorumlar