Aksaray Üniversitesi'ne Avrupa yolu açıldı

Öğrenci Değişim Programı kapsamında Aksaray Üniversitesi ile Almanya’da faaliyet gösteren Regensburg Üniversitesi arasında protokol imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
Aksaray Üniversitesi'ne Avrupa yolu açıldı

Öğrenci Değişim Programı kapsamında Aksaray Üniversitesi ile Almanya’da faaliyet gösteren Regensburg Üniversitesi arasında protokol imzalandı. Buna göre, yılın belirli dönemlerinde Aksaray Üniversitesi öğrencileri Regensburg Üniversitesi’ne gidebilecek, aynı şekilde Almanya’dan öğrenciler de Aksaray Üniversitesi'ne gelebilecek.

Anlaşmayı, Regensburg Üniversitesi adına Dr. Wilhelm Bomke, Aksaray Üniversitesi adına ise Dış İlişkiler Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Acar imzaladı. Aksaray Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenciler Koordinatörü Uzman Muhammet Gümüşsoy’un da hazır bulunduğu imza töreninde taraflar, üniversiteleri hakkında bilgi verdi ve çalışmanın en kısa zamanda hayata geçmesi noktasında fikir birliğine vardı. Öte yandan, merkezi Münih’te bulunan YEK Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karadağ’la da Avrupa’daki sınav ve ders programına dair bir görüşme yapıldı.

Değişim programları farklı kültürleri tanıma, eğitim olanaklarını görme, proje geliştirme ve kültürlerarası etkileşim gibi konularda öğrencilere pozitif değer kazandırıyor. Aksaray Üniversitesi’nde şu anda, dünyanın 30 farklı üniversitesi ile öğrenci değişim programı uygulanıyor.
CİHAN

Yorumlar