Aksaray Üniversitesi'nden bölgesel hizmet

Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASÜBTAM), 3 öğrenci eğitimi ve 19 araştırma laboratuvarı olmak üzere, toplam 22 laboratuvar ile çalışmalarına başladı.

Google Haberlere Abone ol
Aksaray Üniversitesi'nden bölgesel hizmet

Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASÜBTAM), 3 öğrenci eğitimi ve 19 araştırma laboratuvarı olmak üzere, toplam 22 laboratuvar ile çalışmalarına başladı. Merkezin, çeşitli analizlerin yapılmasına olanak tanıyan cihazlarına 10 milyon liralık yatırım yapıldı. Bölgenin en kapsamlı merkezlerinden olan ASÜBTAM, sadece ASÜ öğrencilerine ve Aksaray piyasasına değil, bölgeye hitap edebilecek bir potansiyele sahip.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, ASÜBTAM’ın, hem üniversitenin bilimsel ve akademik faaliyetlerini nitelik ve nicelik açısından arttırmak, hem de Üniversite-Sanayi işbirliğini güçlendirmek ve uygulanabilir sonuçların sanayiye aktarımını hızlandırmak amacıyla kurulduğunu söyledi. Son derece modern imkânlarla donatılan bu merkezin hizmete girdiğini ifade eden Rektör Acar, "Merkezimiz, Kalkınma Bakanlığı’nın da desteğiyle, günümüz teknolojileri takip edilerek tasarlanmış pek çok laboratuvar, analiz, araştırma cihazı ve ekipmanlarla donatılmıştır. Merkezimizde 3 adet öğrenci eğitimi ve 19 adet araştırma laboratuarı bulunmaktadır. ASÜBTAM aracılığı ile bir yandan öğrencilerimize nitelikli eğitimler verilirken, bir yandan Aksaray ve bölge piyasasına hizmet üretiliyor." dedi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, laboratuvar teknolojilerini yakından takip ettiklerini, değişim ve gelişimleri hızlı şekilde edinerek ASÜBTAM’ı zaman içinde çok daha donanımlı bir hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

ASÜBTAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhsin Karaarslan ise merkezde yapılan çalışmalara, analiz çeşitlerine ve cihazlara ilişkin bir değerlendirmede bulundu. Merkezden, özellikle Fen ve Mühendislik öğrencilerinin faydalandığını kaydeden Karaarslan, "Bir öğrencimiz (lisans ve lisansüstü) eğitim süresi boyunca günde ortalama 6 saat laboratuarları kullanıyor. Derslerde teorik bilgilerle donatılan öğrenciler, bu laboratuvarlar sayesinde pratiklerini de geliştiriyor ve donanımlı bireyler olarak mezun oluyor” dedi. Fen ve Mühendislik bölümlerinde öğrenim gören bir öğrenci, öğrenim süresinin neredeyse 4’te 1’lik kısmını laboratuvarlarda geçiriyor ve bu sayede deneyimlerini geliştirme, bilgisini pekiştirme şansına sahip oluyor.

Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde bulunan 22 farklı laboratuvarda, son teknoloji ürünü cihazlar, mikroskoplar, sistemler ve laboratuar setleri bulunuyor. Sistemlerin toplam bedeli 10 milyon lirayı buluyor.


CİHAN

Yorumlar