Aksaray Üniversitesinde yeni 7 bölüme 300 kontenjan ayrıldı

Türkiye genelinde, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında birinci sırada yer alan Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) yeni kurulan 7 bölüm ve programına, bu yıl ilk kez öğrenci alınacak. Veteriner Fakültesi’ne, Arkeoloji,...

Google Haberlere Abone ol
Aksaray Üniversitesinde yeni 7 bölüme 300 kontenjan ayrıldı

Türkiye genelinde, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında birinci sırada yer alan Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) yeni kurulan 7 bölüm ve programına, bu yıl ilk kez öğrenci alınacak.

Veteriner Fakültesi’ne, Arkeoloji, Endüstri Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği ve Resim İş Öğretmenliği Bölümleri ile Bitki Koruma ve Mimari Dekoratif Sanatlar Programlarına bu yıl ilk kez öğrenci alınacak. İlgili bölümler için 300 kontenjan ayrıldı. ASÜ’nün her geçen yıl biraz daha büyüdüğünü, geleceğe sağlam adımlarla ilerlediğini, kısa zamanda elde ettiği başarılarla adından övgüyle söz ettirdiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, yeni bölümlerin üniversitenin gelişimine pozitif değer kazandıracağını belirtti.

Yeni bölümlerin Aksaray’a, üniversiteye ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Rektör Acar, “Tüm üniversite adayı öğrencilerimize tercih sürecinde başarılar diliyorum” dedi. Veteriner Fakültesi’ne 20, Arkeoloji Bölümü’ne 40, Endüstri Mühendisliği Bölümü’ne (Normal Öğretim ve İkinci Öğretim) toplam 60, Turizm İşletmeciliği Bölümü’ne (Normal Öğretim ve İkinci Öğretim) toplam 80, Resim İş Öğretmenliği Bölümü’ne 30, Bitki Koruma Programına 35 ve Mimari Dekoratif Sanatlar Programına 35 kontenjan ayrıldı.

Eğitim süreleri Veteriner Fakültesi’nde 5, Arkeoloji, Endüstri Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği ve Resim İş Öğretmenliği Bölümlerinde 4, Bitki Koruma ve Mimari Dekoratif Sanatlar Programlarında ise 2 yıl. CİHAN

Yorumlar