Aksaray Üniversitesinde Yabancı Uyruklu Öğrenciler Kahvaltı

Litvanya ve Polonya’dan gelen toplam 8 öğrenci Aksaray Üniversitesi’nde lisans ve yüksek lisans eğitimi almaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Aksaray Üniversitesinde Yabancı Uyruklu Öğrenciler Kahvaltı

Litvanya ve Polonya’dan gelen toplam 8 öğrenci Aksaray Üniversitesi’nde lisans ve yüksek lisans eğitimi almaya başladı. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, yabancı uyruklu lisans ve yüksek lisans öğrencileriyle sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Litvanya Kaunas Üniversitesi Öğretim Üyeleri’nin de katıldığı kahvaltıda konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, ASÜ’de şu anda 140 yabancı uyruklu öğrencinin bulunduğunu ve bu sayıyı her geçen yıl daha da arttırmak istediklerini söyledi. Konuklarına ASÜ’deki eğitim imkânlarını anlatan ve kampüsteki fiziki durumdan söz eden Rektör Acar, son 2,5 yıl içinde yaşanan gelişmeleri sıraladı. ASÜ’nün, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında birinci sırada olduğuna vurgu yapan ASÜ Rektörü, “Fark yaratan bir üniversite olmak için çalışıyoruz ve bu manada son derece önemli başarılar elde ettik” dedi.

Rektör Acar, konuşmasının devamında öğrencilere şöyle seslendi: “Hayat kısa, zaman çok çabuk geçiyor; Türkiye’de geçireceğiniz zamanı iyi değerlendirin, sadece derslerle yetinmeyin, bol bol gezin, dolaşın; gerek Aksaray içindeki gerekse yakın çevremizdeki tarihi ve turistik zenginliklerin tadını çıkarın; Türkiye’yi ve Türk kültürünü yakından tanımaya çalışın.”

Yabancı konuklar ise kısa süre içinde ASÜ’nün geldiği noktanın takdire şayan olduğunu ifade ederek, özellikle laboratuar imkânlarının üst düzeyde olduğunu belirttiler. Kahvaltıya, ASÜ Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Acar da katıldı.

Öte yandan Litvanya ve Polonya’dan gelen öğrenciler, ASÜ’de eğitim alan diğer yabancı uyruklu öğrencilerle tanıştı. Kaunas Üniversitesi Öğretim Üyeleri ise Jeoloji ve Harita Mühendisliği alanlarında mesleki bir sunum yaptı. CİHAN

Yorumlar