Aksaray Üniversitesi’nde uzaktan eğitim çalışmaları yoğunlaştı

Türkiye’nin 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında en hızlı büyüyen üniversitelerden birisi olan Aksaray Üniversitesi (ASÜ), uzaktan eğitim sistemi kurmak için girişimlerini yoğunlaştırdı.

Google Haberlere Abone ol
Aksaray Üniversitesi’nde uzaktan eğitim çalışmaları yoğunlaştı

Türkiye’nin 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında en hızlı büyüyen üniversitelerden birisi olan Aksaray Üniversitesi (ASÜ), uzaktan eğitim sistemi kurmak için girişimlerini yoğunlaştırdı. Kişilere, okul ortamında bulunmadan, teknoloji aracılığıyla eğitim sunan uzaktan eğitim sistemine ilişkin yapılan ön araştırmalar tamamlandı. Ön çalışmanın tamamlanmasının ardından Aksaray, Ankara, Kayseri ve İstanbul’dan gelen Türk Telekom temsilcileri, ASÜ heyetine, uzaktan eğitim için gerekli olan altyapı ve bilgisayar sistemlerini anlattı.

Telekom temsilcilerini Senato Salonu’nda ağırlayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, ASÜ’nün henüz 8 yaşında bir üniversite olmasına rağmen, Dünya Üniversite Sıralaması (URAP) değerlendirmesine göre Türkiye’nin en hızlı büyüyen üniversitelerinden birisi olduğunu belirtti. Özgür, girişimci, dışa açık, hızlı büyüyen, akademik ve bilimsel anlamda başarılı bir üniversite oluşturmaya çalıştıklarını ve son 2,5 yılda önemli başarılar elde ettiklerini belirten Rektör Acar, “Kısa sürede gelinebilecek en iyi noktada olduğumuzu düşünüyoruz ve performansımızı devam ettirmek istiyoruz. Bu münasebetle uzaktan eğitim sistemini kurmaya yönelik bir girişimimiz var. Üniversitemize değer katacak çalışmaları en hızlı ve etkili şekilde yapmak niyetindeyiz.” dedi.

ASÜ Rektörü Acar’ın konuşmasının ardından Telekom temsilcileri, Türk Telekom’un uzaktan eğitim sistemine olanak tanıyan BuluTT Akademi hizmetinden söz etti ve sistemin nasıl işlediğine ilişkin detaylı bilgiler verdi. Sistem özet olarak, internet ortamında eğitim verilebilmesini sağlıyor. Toplantıya Rektör yardımcıları Prof. Dr. Yusuf Şahin ve Kadir Yıldız, Genel Sekreter Bayram Ali Yavaş, akademisyenler ve ilgili daire başkanları katıldı. CİHAN

Yorumlar