Aksaray Üniversitesi'nde sınavlar engellilere uygun şekilde yapılacak

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Engelsiz Birimi, Engelliler Haftası münasebetiyle bir “Kaynaşma ve Tanışma Yemeği” düzenledi. ASÜ Sosyal Tesislerdeki yemekte, üniversitede engelsiz yaşam için yapılan çalışmalar konuşuldu, yapılması gerekenlere...

Google Haberlere Abone ol
Aksaray Üniversitesi'nde sınavlar engellilere uygun şekilde yapılacak

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Engelsiz Birimi, Engelliler Haftası münasebetiyle bir “Kaynaşma ve Tanışma Yemeği” düzenledi. ASÜ Sosyal Tesislerdeki yemekte, üniversitede engelsiz yaşam için yapılan çalışmalar konuşuldu, yapılması gerekenlere ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Yemekte önemli bir yeniliğe de vurgu yapıldı. Çıkarılan yeni yönergeye göre ASÜ’de sınavlar, engellilerin özel durumlarına uygun biçimde yapılacak.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, ASÜ’yü engelsiz yaşam konusunda öne çıkan üniversitelerden birisi yapma arzusunda olduklarını belirtti. Bu hususla alakalı önemli altyapı çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyleyen Rektör Acar, “Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Engelliler için tüm engellerin ortadan kalktığı bir yaşam diliyorum” dedi. ASÜ Engelsiz Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Songül Giren ise birimin çalışmalarını anlattı. Eğitim hayatları boyunca engelli öğrencilerin sosyal ve kültürel etkinliklere daha fazla katılmalarını temin etmek ve toplum içinde etkin bir birey olarak yer almalarını sağlamak için çalıştıklarını kaydeden Giren, “Öğrencilerimizin karşılaştıkları engelleri bir nebze de olsa ortadan kaldırabilmek adına gayret gösteriyoruz. Çalışmalar içinde fiziksel düzenlemeler ve eğitim-öğretim materyallerinin engellilere uyarlanması gibi düzenlemeler var” dedi. Engelli öğrenciler birime gönüllülük esasına göre kaydoluyorlar ve şu anda birime kayıtlı 17 öğrenci bulunuyor.

Engelsiz Birimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şahin de, toplantıda kısa bir konuşma yaptı. Dezavantajlı gruplarla ilgili çalışmaların Türkiye’de henüz çok yeni olduğunu ifade eden Şahin, bu konuda akla ilk olarak fiziki engellerin ortadan kaldırılmasına ilişkin çalışmalar geldiğini ancak işin bu kadarla sınırlı olmadığını belirtti. İyi niyetli bir biçimde çalışmalar yaptıklarından bahseden Rektör Yardımcısı, “Fiziki engellerin kaldırılmasına ilişkin yürütülen çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Buna ek olarak Engelliler Birimi Yönetmeliği ve Sınav Yönergesi çıkarıldı. Engellilerin özel durumlarına uygun şekilde sınav yapılması artık üniversitemiz için bir ödev” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, engelsiz bir yaşam için neler yapılması gerektiğine dair fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıya ASÜ’de eğitim gören engelli öğrenciler, Engelsiz Birim Danışmanları ve Birim Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. CİHAN

Yorumlar