Aksaray Üniversitesi'nde işbirliği protokolleri imzalandı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) şehirle bütünleşmek ve Aksaray’a hizmet edebilmek amacıyla; Aksaray Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ve Türk Sağlık-Sen Aksaray Şubesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
Aksaray Üniversitesi'nde işbirliği protokolleri imzalandı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) şehirle bütünleşmek ve Aksaray’a hizmet edebilmek amacıyla; Aksaray Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ve Türk Sağlık-Sen Aksaray Şubesi ile işbirliği protokolü imzaladı. İmzalanan protokollerle oda mensuplarına lisansüstü eğitim, mesleki eğitimler ve sertifika programları uygulanacak.

    ASÜ Senato Salonu’nda oda yöneticilerini kabul eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, imzalanan protokoller çerçevesinde, olabilecek her türlü işbirliği imkanını değerlendireceklerini belirtti. Aksaray Üniversitesi ile Aksaray’ın bütünleşmesi bağlamında imzalanan protokolleri önemsediğini kaydeden Rektör Acar, “SMMMO ve Türk Sağlık-Sen Aksaray Şubesi'yle imzaladığımız protokol çerçevesinde lisansüstü dahil çeşitli mesleki eğitimler ve sertifika programları gerçekleştirilecek. Aksaray sanayicisine hizmet edecek daha nitelikli Mali Müşavirler yetiştirilmesine elimizden geldiğince katkıda bulunacağız” dedi. Rektör Acar, işbirliği protokollerinin hazırlanmasında emeği geçen kurum başkanlarına, ASÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Haluk Duman ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

    SMMMO Başkanı Bünyamin Köse, Rektör Acar’a destek ve anlayışlarından dolayı teşekkür ederek, şehre ve oda mensuplarına daha iyi hizmet vermek adına çalıştıklarını belirtti. Ticaret ve ekonomideki gelişmelere paralel olarak mesleğin de değiştiğini ve bu durumun bilgileri değiştirdiğini ileten Köse, “Bilgiyi nerede bulursak alalım anlayışıyla böyle bir işbirliği yaptık. Hem meslektaşlarımıza, hem de stajyerlerimize lisansüstü eğitim imkanı tanıyarak daha kaliteli, daha nitelikli ve daha verimli meslek mensupları oluşturmaya çalışıyoruz.” dedi. Türk Sağlık-Sen Aksaray Şube Başkanı Taner Kara da Rektör Acar’a teşekkür etti ve “Sağlık camiası eğitim için diğer illere gidiyordu. Artık eğitimler Aksaray’ımızda, üniversitemizde olacak. Bu çok önemli bir gelişme” şeklinde konuştu.

    Yapılan kısa konuşmaların ardından taraflar ilgili protokolleri imzaladı ve hem Aksaray, hem üniversite, hem de kurumlar için hayırlı olması dileklerinde bulundu. İmza törenine ASÜ Genel Sekreteri Bayram Ali Yavaş da katıldı. CİHAN

Yorumlar