Aksaray Ticaret Odası'ndan kariyer seçimi konferansı

Hayat Boyu Öğrenme Programı, Leonardo Da Vinci Ortaklık Projesi kapsamında 'Mutlu Bir Gelecek İçin Doğru Kariyer Seçimi' konferansı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Aksaray Ticaret Odası'ndan kariyer seçimi konferansı

Hayat Boyu Öğrenme Programı, Leonardo Da Vinci Ortaklık Projesi kapsamında 'Mutlu Bir Gelecek İçin Doğru Kariyer Seçimi' konferansı düzenlendi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonundaki programa Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri ile Ticaret Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesinin öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Programda konuşan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, şunları ifade etti: “Öncelikle ilimizin genç ve dinamik öğrencileri sizlerle olmaktan dolayı duyduğum mutluluğu paylaşmak istiyorum. Bir ülkenin gelişmesi kalkınması ve zenginleşmesi açısından girişimciliğin önemi büyüktür. Ülkemizde girişimci sayısının nüfus içerisindeki payı istenilen sayıda değildir. Girişimcilik fırsatları görebilmek ve analiz edebilmektir. Artık dünyada devlet eliyle kalkınma bitti. Özel sektör ve girişimcilik bunun için çok önemlidir. Fırsat kaçtıktan ve zaman geçtikten sonra telafisi yoktur. Bugünkü durumumuz dünkü tercihlerimiz, bugünkü tercihlerimiz yarınki durumumuzdur. Girişimciyi körükleyen en önemli etken kişisel meraktır. Ne yazık ki girişimcilerin büyük bir bölümü diğer insanların kişisel meraklarına hizmet etmektedir. Bu nedenle sürekli merak edin kurcalayın ve deneyin. Başarısız olmaktan korkmayın gözlerinizi hedefinizden ayırırsanız engelleri görmeye başlarsınız. Büyük yolculuklar küçük adımlarla başlar, eski köye yeni adet getirin ve icat çıkartın. Aslında başarı tam yanımızda durmaktadır. Yeter ki gayret gösterebilelim. Meşhur bir filozofa sormuşlar, servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz diye, filozof ona ulaşmak için eğilmek lazımdı ondan demiş. Sevgili gençler sakın ola yaptığınız işler size zor gelmesin, kolaya kaçmayın, yüksünmeyin, yolun basında hemen pes etmeyin, umudunuzu yitirmeyin, çalışmadan ve emek harcamadan gelinen nokta başarı sayılmaz. Kolay kazanılan kolay kaybedilir. Her işte emek şarttır, belki sözler klasik ama işin özü budur. Bu isi yapmak için ne okudum dediğiniz an hataya düşersiniz. Hataya düştüğünüzde sıfırdan başlamak zorunda kalırsınız."

Bir örnek veren Kocaş, şunları söyledi: "68 yaşında iflas eden bir adam yaptığı yemekleri tek tek ülkedeki restoranlara tattırarak çok cüzi rakamlara satmak ister. Ancak bir türlü yanıt alamaz, ta ki 1019 restorana kadar. 68 yaşında yılmadan 1019 restorantı dolaşmış ve başarıya ulaşmıştır. İşte bu adam KFC’nin sahibidir. Bir diğer değerli önemli unsur da güvendir. Ticaret erdemlik ve güvene dayalıdır. İnsanlar size güvenmez ise iş hayatında var olamazsınız. Dünyanın en büyük beyaz eşya üreten markalarından birisi olan Bosch kurucusu Robert Bosch insanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim der. Bu sözü daima aklınızda tutunuz. Sevgili gençler kariyer planı yaparken alışa gelmiş meslekler değil gelecek vaat eden meslekleri tercih ediniz. Büyük buluşlara imza atanların ne kadar genç olduklarının dünyada örnekleri bize gösterilmektedir. Kimi üniversiteye devam ederken kimi evinde kimi garajında bu işlere zaman ayırarak hayatımıza yön vermişlerdir. Görüldüğü üzere başarı fark yaratmaktır. Sizlerin bildiği gibi Apple, Google böyle ortaya çıkmıştır. Hayal edin, kendinize güvenin, zorlukların sizleri yıldırmasına asla izin vermeyin. Şunu asla unutmayın, sizler bu ülke için önemli değerlersiniz. Başarı için sihirli bir değneğe ihtiyacınızın olmadığını yapmanız gereken sorumluluklarınızı zamanında eksiksiz hayata geçirilmesi gerektiğini unutmayın.” CİHAN

Yorumlar