Aksaray polisinden 'Hızını Sevgiye Ayarla' projesi

Okul servis araçlarına yönelik "Hızını Sevgiye Ayarla" isimli bir proje geliştiren Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi, öğrencilere ve servis şoförlerine kendi can ve mal güvenlikleri açısından uymaları gereken kurallar hakkında.

Google Haberlere Abone ol
Aksaray polisinden 'Hızını Sevgiye Ayarla' projesi

Okul servis araçlarına yönelik "Hızını Sevgiye Ayarla" isimli bir proje geliştiren Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi, öğrencilere ve servis şoförlerine kendi can ve mal güvenlikleri açısından uymaları gereken kurallar hakkında bilgilendirme eğitimi verdi.

Konu hakkında yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “İlimizde okul servis araçları, öğrencilerimizin huzur ve güven içerisinde okullarına ve ailelerine ulaşmasını sağlamak amacıyla düzenli bir denetime tâbi tutulmaktadır. Araçların öğrenci servisi taşımacılığına uygunluğu, trafik açısından ve öğrenci can güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak gerekli donanıma sahip olup olmadığı, servis şoförlerinin araçların kullanımında yeterli bilgi ve belgesinin olup olmadığı gibi konularda düzenli denetimler yapılmaktadır. Öğrencilere ve servis şoförlerine yönelik olarak, trafikte ve okul servis araçlarında kendi can ve mal güvenlikleri açısından uymaları gereken kurallar hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme sunumları yapılmaktadır. Görevlilerimizce sunumdan sonra öğrencilerimize ve servis şoförlerine, projeyle ilgili bilgilendirme broşürleri dağıtılmıştır.” CİHAN

Yorumlar