Aksaray Özel Sema Koleji'nden başarı

10. Ulusal Samanyolu Eğitim Kurumları Matematik Olimpiyatı sınavında, Özel Sema öğrencisi Hüseyin Serhat Ertuğrul, 3 bin 968 öğrenci arasından 3.

Google Haberlere Abone ol
Aksaray Özel Sema Koleji'nden başarı

10. Ulusal Samanyolu Eğitim Kurumları Matematik Olimpiyatı sınavında, Özel Sema öğrencisi Hüseyin Serhat Ertuğrul, 3 bin 968 öğrenci arasından 3. olarak bronz madalya kazandı.

Türkiye’nin bütün illerinden en başarılı öğrencilerin katıldığı sınava ilgi büyük oldu. 40 sorunun sorulduğu sınavda öğrencilere 120 dakika süre tanındı. Yarışmanın ödül törenine protokolün yanı sıra veli ve öğrenciler katıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Sema Koleji Müdürü Yasin Kayhan, öğrenci ve onu yetiştiren öğretmenleri tebrik etti.

Aksaray adına güzel bir başarıya imza attıklarını ifade eden Kayhan, ''Hiçbir başarı tesadüf değildir. Her alanda, elde edilen her başarının arkasında mutlaka yoğun bir çalışma ve bir emek vardır. Samanyolu Eğitim Kurumları Matematik Yarışması her yıl düzenlenen ve bütün Türkiye'den öğrencilerin katılabildiği bir yarışmadır. Okulumuzun matematik öğretmenleri tarafından bu yarışma için önce okulumuzun 4 ve 5. sınıflar arası bir yarışma düzenlendi. Dereceye giren öğrenciler çalıştırıldı. Yarışmacı öğrencilerimiz, öğretmenleriyle birlikte Ankara'ya gönderildi ve bu başarılı sonuca ulaşıldı.'' dedi.
CİHAN

Yorumlar