Aksaray NT mağazası 'Askıda Kur’an-ı Kerim' uygulaması başlattı

Yaz Kur'an kurslarının açılmasıyla birlikte geçmiş yıllarda olduğu gibi NT mağazaları, Kur’an-ı Kerim alamayan öğrenciler için 'Askıda Kur’an-ı Kerim' uygulaması başlattı. Aksaray’da geçen yıl hayırseverlerin desteği ile 2 bin...

Google Haberlere Abone ol
Aksaray NT mağazası 'Askıda Kur’an-ı Kerim' uygulaması başlattı

Yaz Kur'an kurslarının açılmasıyla birlikte geçmiş yıllarda olduğu gibi NT mağazaları, Kur’an-ı Kerim alamayan öğrenciler için 'Askıda Kur’an-ı Kerim' uygulaması başlattı. Aksaray’da geçen yıl hayırseverlerin desteği ile 2 bin kişi Kur’an-ı Kerim sahibi oldu. Bu yıl hedef, iki katı rakama ulaşmak. NT Mağazaları Aksaray Park Site Şube Yöneticisi Mehmet Alkan, 'Askıda Kur’an-ı Kerim' kampanyasını, geçmiş yıllarda büyük ilgi görmesinden dolayı bu yıl da başlattıklarını söyledi. Alkan, maddi imkanı yeterli olmayan çok sayıda insanın bu kampanya ile Kur’an-ı Kerim’e ulaştığını belirterek, "Askıda Kur’an-ı Kerim kampanyasında geçen yıl 2 bin kişi Kur'an sahibi oldu. Kurslara giden çocuklara dağıtımı yapıldı.” diye konuştu.

Mehmet Alkan, Ramazan'ın uhrevi havası nedeniyle Kur’an-ı Kerim'in yanı sıra Ramazan ayı ve Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatı ile ilgili satışa sunulan kitap sayısında da çok fazla artış olduğunu kaydetti. Alkan, şöyle konuştu: "Ramazan ayında kitap satışlarında yüzde 100 artış oluyor. Bu artışta gurbetçiler de büyük rol oynuyor. Çocuklara yönelik kitaplarda sesli elifba ve sesli namaz sureleri kitapları çok satılıyor. Özellikle okul öncesindeki çocuklar için uygun olan bu kitapları gurbetçiler çoğunlukla alıyor. Aslında gurbetçilerimiz daha çok kitap almak istiyorlar. Fakat bu talepleri havayollarının bagaj sınırına takılıyor.” dedi. Alkan, askıda Kur’an-ı Kerim vesilesi ile kitap bağışı yapan hayırseverler kitabın iç kısmına ebediyete intikal etmiş olan yakınlarının isimlerini yazarak onlarında bu hayırlı işten nasiplendiklerini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar