Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğü başarıyı arttırma toplantıları yaptı

Aksaray Merkez ve Merkeze bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim, meslek ve imam hatip liseleri okul müdürleriyle II.

Google Haberlere Abone ol
Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğü başarıyı arttırma toplantıları yaptı

Aksaray Merkez ve Merkeze bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim, meslek ve imam hatip liseleri okul müdürleriyle II. kanaat dönemi istişare toplantıları 7 oturumda yapıldı.

2013 – 2014 eğitim – öğretim yılı, I. dönem genel değerlendirmesi, yeni dönemde eğitim uygulamalarında, birlik ve beraberliği sağlamak, verimli bir öğretim dönemi geçirilmesini temin etmek amacıyla düzenlenen istişare toplantılarına Milli Eğitim Müdürü Lütfüye Deneri, il eğitim denetmenleri başkanı, milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.

Aksaray'ın başarısını artırmak adına okullarda yürütülen çalışmalar, uygulanan projeler ile kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon üzerinde durulan toplantılarda; YGS-LYS sınav hazırlıkları, TEOG sınav sonuçları ile zümre toplantıları gibi konular görüşüldü. Okul yöneticilerinin yaptıkları çalışmaları paylaştıkları toplantılarda eğitimin bir süreç olduğu ifade edildi. Önümüzdeki yıllarda Aksaray'ın daha iyi bir konuma geleceği belirtilerek eğitim seviyesini yükseltmek adına yapılacak çalışmalarla ilgili konular hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

Toplantılar sonrasında açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, geleceğimizin teminatı çocukların eğitim seviyesinin yükseltilmesi ve eğitim ortamının iyileştirilmesi için çaba gösterdiklerini belirtti. Öğrencilerin 28-29 Kasım’da girdikleri TEOG sınavlarının sonuçlarına dair kapsamlı bir analiz çalışmasının yapıldığını ve elde edilen sonuçlar doğrultusunda gerekli çalışmaların başlatıldığını söyleyen Deneri, özellikle YGS – LYS ve TEOG gibi sınavların II. dönemde toplandığına dikkat çekerek idareci ve öğretmenlerimizin birinci dönemdeki performanslarını daha da artırmaları gerektiğini ifade etti.

Okul müdürlerinin rolünün değiştiğini ifade ederek sadece günlük işleri sürdüren, iyi bir yönetici olmanın yeterli olmadığını ve okul müdürlerinin geleceğe odaklanabilen değişim ve gelişimi gerçekleştirebilen liderler olması gerektiğini söyledi. Hedefe ulaşmak için öğrenciler, veliler, öğretmenler, okul yöneticileri ve milli eğitim müdürlüğü olarak ortak paydayla hareket edilmesinin önemine vurgu yaptı.

2012 – 2013 eğitim – öğretim yılı 2. kanaat döneminin bu amaç doğrultusunda etkin ve verimli değerlendirilmesi ifade edilerek toplantılar sona erdirildi. CİHAN

Yorumlar