Akrep prömiyerine yoğun ilgi

Batman Belediyesi Şehir Tiyatrosu, uzun bir aradan sonra 'Dûpişk' (Akrep) oyunuyla seyirciyle buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Akrep prömiyerine yoğun ilgi

Batman Belediyesi Şehir Tiyatrosu, uzun bir aradan sonra 'Dûpişk' (Akrep) oyunuyla seyirciyle buluştu. Oyunu yüzlerce Batmanlı ilgiyle izledi.

Geçtiğimiz yıl Batman Belediyesi tarafından kurulan Şehir Tiyatrosu, sezonu Eşber Yağmurdereli'nin "Dûpişk (Akrep)" adlı oyunuyla açtı. Yaqup Tilerminî'nin Kürtçeye çevirdiği ve Gürcü yönetmen Varlam Lali Nikoladze'nin yönettiği oyunun prömiyerine, oyun yazarı Eşber Yağmurdereli, BDP Batman Belediyesi Eş Başkan adayları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, BDP Batman İl Eş Başkanı Serdar Atalay, sivil toplum örgütü temsilcileri ve yüzlerce yurttaş katıldı.

Oyunun yazarı Eşber Yağmurdereli'nin Sinop Cezaevi'ndeyken yaşadığı bir olaydan yola çıkarak kaleme aldığı oyunu, sahneye taşıyan Batman Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, seyircilerine adeta tiyatro ziyafeti sundu. Oyundan sonra kısa bir değerlendirmede bulunan yönetmen Varlam Lali Nikoladze, seyircilerin gösterdiği duyarlılıktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, bu tiyatronun Batman'da gerçek profesyonel şehir tiyatrosuna dönüşeceği inancında olduğunu söyledi.

YAĞMURDERELİ: ÖZGÜRLÜKLER VE DEMOKRASİ İÇİN BEDEL ÖDEMEYE DEĞERDİR

Nikoladze'nin ardından söz alan yazar Eşber Yağmurdereli ise özgürlük mücadelesinin sürekli devam etmesi gerektiğinin altını çizerek, "Özgürlük sadece bir kişi için lütuf edilmiyor. Milyonlar için ifade edilir. Bu ülke ağır bedeller ödedi. Çok trajik olaylar yaşandı. Bizim hayatımız tam bir trajediler silsilesidir. Ama yine de özgürlükler ve demokrasi için bedel ödemeye değerdir. Çünkü kazanacağımız dediğimiz şey demokrasi insanoğlunun onurudur. Bu gezegen üzerinde milyonlarca insan belki binlerce yıldır onurlu bir hayat için mücadele ediyorlar. Bizden sonraki nesiller çok daha iyi bu trajik hayatı anlayacaklar." ifadelerini kullandı.

Son olarak söz alan BDP Batman Belediye Eş Başkan Adayı Gülistan Akel de sanatın ve tiyatronun önemine dikkat çekerek, Kürtler olarak Eşber Yağmurdereli'yi çok iyi tanıdıklarını ifade ederek, "Eşber Yağmurdereli'yi Batman'da ve Yılmaz Güney Sineması'nda ağırlamak bizim için bir onurdur. Huzurlarınızda ona emeğinden dolayı ve bu sahnede bizi bir araya getirdiği, bu kadar insanı burada buluşturduğu için sonsuz teşekkür ediyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar