Akpunar: Erzurum küçükbaş hayvancılıkta kendisine yeterli

Erzurum İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Emrullah Akpunar, Erzurum'un küçükbaş hayvan sayısında kendisine yettiğini belirterek "Küçükbaş hayvan sayımız iyi.

Google Haberlere Abone ol
Akpunar: Erzurum küçükbaş hayvancılıkta kendisine yeterli

Erzurum İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Emrullah Akpunar, Erzurum'un küçükbaş hayvan sayısında kendisine yettiğini belirterek "Küçükbaş hayvan sayımız iyi. Ancak spekülatörler sıkıntı varmış gibi göstererek, besiciyi mağdur etmek istemektedir." dedi.

    Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Emrullah Akpunar, birlik binasında düzenlediği basın toplantısında küçükbaş hayvan varlığı ve kesimi üzerine açıklama yaptı. Akpunar, bazı odakların şehirde küçükbaş hayvan sıkıntısı varmış gibi spekülasyonda bulunduğunu iddia etti. Son yıllarda Erzurum'daki küçükbaş hayvan varlığında belirgin bir artışın yaşandığını dile getiren Birlik Başkanı Akpunar, "Erzurum genelinde 626 bin koyun, 500 bin baş da kuzu bulunmakta. Bu rakamlar geçmişte hayvancılık merkezi olan Erzurum için yetersiz. Ancak günümüzde de çok iyi bir rakam. İlimizde küçükbaş hayvan ve kuzu sıkıntısı yaşanmamakta. Aksine her yıl başta Gaziantep ve Şanlıurfa olmak üzere 10 binlerce koyun ve kuzu ihraç etmekteyiz." dedi.

    Özellikle cağ kebapçıların kuzu etini Balıkesir gibi illerden karşıladığı yönündeki iddialara da açıklık getiren Akpunar, "Balıkesir, iklim olarak Erzurum'dan daha sıcak. Bu nedenle Balıkesir'de kuzuluma dönemi Erzurum' a göre 3 ay erken oluyor. Bu nedenle bazı cağ kebapçılar, Balıkesir'den cüzi miktarda kuzu eti almakta." diye konuştu. Talep olması halinde kendilerinin birlik olarak kebapçıların kuzu eti yıl boyunca temin etmeye hazır olduklarına da dikkat çeken Akpunar, "11 bin üyemiz var. Cağ kebap salonlarının bizden talep etmesi halinde yıl boyunca istedikleri kadar kendilerine kuzu temin etmeye hazırız. Zaman ve para harcayarak başka illerden kuzu almasınlar." şeklinde konuştu.
    
    Erzurum'da koyun veya kuzu kıtlığı yaşandığı yönündeki spekülasyonların ithalatın kapısını aralamaya ve tüketiyi ile besiciyi mağdur etmeye yönelik sinsi bir oyun olduğuna da vurgu yapan Emrullah Akpunar, "Kırmızı et deposu Erzurum. Ancak Erzurum'da et sıkıntısı varmış gibi gösterilerek ithal hayvanın önü açılmak isteniyor. Bu da besicileri ve tüketicileri mağdur ederken aracıları zengin edecek sinsi bir yaklaşım." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar