Akpınar: Sürücüler 100 - 150 kilometrede bir mola vererek seyahat etmeli

Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, tatil döneminin başlamasıyla sürücülere uyarılarda bulunarak, uzun yoluculuklarda sürücülerin her 100-150 kilometrede bir mola vererek seyahat etmeleri gerektiğini söyledi. Okulların tatil olmasıyla...

Google Haberlere Abone ol
Akpınar: Sürücüler 100 - 150 kilometrede bir mola vererek seyahat etmeli

Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, tatil döneminin başlamasıyla sürücülere uyarılarda bulunarak, uzun yoluculuklarda sürücülerin her 100-150 kilometrede bir mola vererek seyahat etmeleri gerektiğini söyledi.

Okulların tatil olmasıyla birlikte tatil yolculuklarının başladığını belirten Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, karayolunda trafik yoğunluğunun yaşandığına dikkat cekti. Akpınar, "Yollarda trafik yoğunlukları artmaktadır ve zaman zaman bu yoğunluklar kazalara sebep olmaktadır. O nedenle sürücülerimizin hareket halinde çok dikkatli olmalarını, uzun yolculuklar esnasında sık sık mola vermelerini istiyoruz. Havaların da ısınmaya başlaması, insan bünyesini olumsuz etkileyen bir durumdur. Bu yüzden sıcakla baş etmek için özellikle sürücülerimizin yazlık kıyafetlerle, yazlık ayakkabılarla yola çıkmaları gerekiyor. Sıcakla birlikte tansiyon düşüp yükselebilir, bu nedenle yola çıkarken ağır yemekler kesinlikle yenilmemelidir." dedi.

Sürücülerin yola kesinlikle uykusuz ve yorgun çıkmaması gerektiğini vurgulayan Akpınar, "En çok dikkat etmeleri gereken konulardan bir tanesi de, uzun süre araç kullanmalarıdır. En fazla 100-150 kilometrede bir sıcağın durumuna göre mola verilmelidir. Verilen kısa süreli bir mola hem can ve mal güvenliği açısından çok önemlidir. Özellikle öğle saatlerinde mümkünse yolculuk yapılmamalıdır. Sürekli oturmayla oluşan insan vücudundaki statik elektriğin boşaltılması gerekir." diye konuştu.

Yozgat’ın Türkiye’nin ortasında yeraldığını ve doğuyu- batıya bağlayan yol üzerinde bulunduğunu kaydeden Akpınar, "Yozgat'ımız konumu itibariyle doğu illeri ile batı illerinin kesiştiği orta noktada yer almaktadır. Doğu illerinden veya İstanbul, İzmir gibi batı illerinden yola çıkan bir sürücü Yozgat’a geldiğinde 10-12 saatlik yoldan geldiği için yorulmuş oluyor. Bu sebeple Emniyet Müdürlüğü olarak Yerköy, Akdağmadeni ve Boğazlıyan Bölge Trafik İstasyonlarında dinlenme merkezleri oluşturduk. Yorulan sürücülerimiz istedikleri takdirde bu istasyonlarımızda dinlenebilirler." dedi.

Sürücülerin yola çıkmadan araçlarının yazlık bakımını mutlaka yaptırmaları gerektiğini söyleyen Akpınar, "Sürücülerimiz yolculuk esnasında daha rahat ve güvenli yolculuk yapmaları kendi ve başkalarının can ve mal kaybı yaşamaması için araçlarının bakımını yaptırmaları gerekir. Yine sürücülerimizden yolculuk esnasında trafik kurallarına uymalarını, emniyet kemerini takmalarını istiyoruz."ifadelerini kullandı.

"KAZALARIN ÇOĞUNLUĞU DİKKATSİZLİK VE AŞIRI SÜRATTEN KAYNAKLANIYOR"

Trafik kazalarının büyük çoğunluğunun dikkatsizlik ve aşırı süratten kanaklandığını vurgulayan Akpınar, şöyle konuştu: "Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan trafik kazalarına baktığımız zaman trafik işaret levhalarına uyulmadığı, dikkat edilmediği ve aşırı süratten kaynaklandığını görüyoruz. Bunun yanı sıra sürücülerimizden özellikle yol bakım çalışmalarını yapıldığı bölümlerde daha fazla dikkatli olmasını istiyoruz. Sürücülerimiz uzun süre tek yönde gittikten sonra, yol bakım ve onarım çalışmalarından sonra çift yön veriliyor. Sürücülerimiz çift yönlü yola girdiği halde dikkat kaybı yaşayıp kendisini halen tek yönlü yolda ilerlediğini zannedebiliyor ve bu da zaman zaman kazalara sebep oluyor. Bu yüzden sürücülerimiz özellikle yol bakım ve onarım çalışmalarının yapıldığı ve yolun çift yönlü verildiği bölümlerde daha fazla dikkatli olmaları gerekir. Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için ekiplerimiz 7 gün 24 esasına göre gece gündüz görevlerini yapmaktadır. Sürücülerimizin gidecekleri yere sağ salim ulaşmalarını sağlamak için yol boylarında denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir. Sürücülerimizden isteğimiz seyahat halinde trafik kurallarına harfiyyen uymalarını istiyoruz."

Tatile çıkacak olan vatandaşları olası hırsızlık olayları konusunda uyaran Akpınar, "Tatile giden vatandaşlarımız, öncelikle evlerini kapı ve pencerelerinin tam kilitli olduğundan emin olsunlar. Tatile gittiklerini ve evde olmadıklarını komşularına bildirsinler. Posta kutusunda biriken posta ve gazetelerini aldırsınlar. Altın, para ve diğer ziynet eşyalarını yanında götürsünler. Vatandaşlarımızda mahallelerinde, sokaklarında ve apartmanlarında şüpheli birini gördüklerinde mutlaka 155 polis imdat telefonuna bildirsinler. Ekiplerimiz anında gerekeni yapacaktır."ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar