Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi 'Fen Lisesi'ne dönüştürüldü

Samsun'un Ladik ilçesinde uzun yıllar hizmet veren Ladik Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi, 'Fen Lisesi'ne dönüştürüldü. Milli Eğitim Bakanlığı'nın liselerle ilgili olarak yaptığı yeni düzenlemede, öğretmen liselerinin şartlarına uygun...

Google Haberlere Abone ol
Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi 'Fen Lisesi'ne dönüştürüldü

Samsun'un Ladik ilçesinde uzun yıllar hizmet veren Ladik Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi, 'Fen Lisesi'ne dönüştürüldü.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın liselerle ilgili olarak yaptığı yeni düzenlemede, öğretmen liselerinin şartlarına uygun olduğu yerlerde fen liselerine, uygun olmayan yerlerde ise Anadolu liselerine dönüştürülmesi bildirilmişti. Bu kapsam içerisine giren ve daha önce Anadolu Öğretmen Lisesi olan Lâdik Akpınar Öğretmen Lisesi, fen lisesi olarak eklendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü resmi web sitesinde, "Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren Akpınar Fen Lisesi olarak öğrenim görecektir. İlçemize hayırlı olsun." ifadelerine yer verildi.

Ladik Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi, 1940 yılında köy enstitüsü olarak eğitim ve öğretime başlayıp, ilk önceleri 4 yılda, daha sonraları 5-6 ve 7 yılda öğretmen yetiştirdi, bu zamana kadar 3 bin 702 öğretmeni bünyesinde, 170 öğretmeni dışarıdan bitirme ile toplam 3 bin 872 öğretmeni ülkeye kazandırdı.

CİHAN

Yorumlar