AKP, 'Yolsuzluğun odağı haline' geldi deyip MHP'ye katıldılar

Adana'da Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) üyesi bin 500 kişi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) saflarına katıldı.

Google Haberlere Abone ol
AKP, 'Yolsuzluğun odağı haline' geldi deyip MHP'ye katıldılar

Adana'da Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) üyesi bin 500 kişi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) saflarına katıldı. MHP'ye katılan AKP İl yönetiminden Mehmet Karaüzüm, "AKP söylemlerinin aksine yolsuzluğun tam odağı oldu" dedi. Avukat Hakan Öztaş da AKP'nin toplumun her kesimini kucaklayacağını sandığını ancak birleştirici değil ayrıştırıcı bir partiye dönüştüğünü, bu sebeple ayrılıp MHP saflarına katıldığını söyledi.

30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere az bir süre kala merkez Yüreğir ilçesinde MHP saflarına AKP'den bin 500 kişi katıldı. MHP Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Sözlü, Yüreğir başkan adayı Yücel Bayram, AKP'den ayrılıp partilerine katılanlara rozetlerini taktı. Sözlü, buradaki konuşmasında, Yüreğir'i yatırıma açacaklarını belirterek, "Yüreğir Adana'nın yeni parlayan yıldızı olacak." dedi. MHP Yüreğir adayı Yücel Bayram ise Yüreğir'in çehresini değiştirmek için önemli projeler hazırladıklarını, bunun için yetkiye ihtiyacı olduğunu söyledi.

YOLSUZLUĞUN ODAĞI HALİNE GELDİ
AKP Adana İl yönetiminde bulunan Mehmet Karaüzüm, partideki ayrıştırıcı tavrın kendisini rahatsız ettiğini bildirdi. Karaüzüm, "Adalet ve kalkınma adı altındaki partiden MHP'ye geçmemdeki amaç burada söylemlerin aksine yolsuzluğun tam odağı olduğu izlenimi oluştuğundan. Başbakanın birleştirici mesajları yerine ayrıştırıcı tavır takınması beni ve ailemi sevdiklerimi rahatsız etmesinden dolayı MHP saflarına geçmeyi uygun gördüm." dedi.
Avukat Hakan Öztaş ise ülkede birçok sorun yaşandığını ancak özellikle yaşanan son sürecin görüşlerini çok derinden etkilediğini bildirdi. Öztaş, AKP'nin adaleti ve kalkınmayı sağlayacağı, toplumun her kesimini kucaklayacağı inancıyla destek verdiğini anlatan Öztaş, "Ancak gelinen noktada birleştirici değil ayrıştırıcı bir parti haline dönüştü. Artık hırsızlığın, yolsuzluğun odağı haline geldi. Bu görüntüden dolayı artık bu parti ile yola devam etmemiz mümkün değil." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar