AKP rüşvetle Türkiye'yi boğdu

MHP Lideri Devlet Bahçeli Kayseri'nin İncesu İlçesi'nde yaptığı konuşmada, hükümetin gidişinin yolsuzlukla olacağını söyledi. Bahçeli, "AKP rüşvetle Türkiye'yi boğdu" dedi.

Google Haberlere Abone ol
AKP rüşvetle Türkiye'yi boğdu

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Kayseri İl Başkanı Mete Eke ve il ve ilçe Belediye Başkan Adayları, MYK üyesi Mustafa Eraslan tarafından Boğazköprü Mevkii'nde karşılanan MHP Genel Başkanı Devlet bahçeli, 400 araçlık konvoyla İncesu İlçesi'ne geçti. İncesu'da partililere hitap eden Bahçeli, '30 Mart'ta sadece belediye başkanlarımızı seçmekle kalamayacaksınız. Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı sosyal ve ekonomik sorunların arttığı iç ve dış tehlikelerinin arttığı bir ortamda oy kullanacaksınız. Yerel seçimlerin hemen arkasında 28 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve millet vekilleri genel seçiminin olması, bu sebeple diğer seçimlerden daha farklı bir anlam yüklemektedir. O nedenle bu seçime daha da fazla önem göstermeniz gerekir" dedi.

AKP'nin ellerinde siyasal güç bulunmasına rağmen ülkeyi 11 yıldır iyi yönetemediğini ifade eden Bahçeli şunları söyledi:

HERKES MUTLUYSA ERDOĞAN'LA ŞARKI SÖYLESİN

"AKP'ye oy vermiş vatandaşlarımız var. Eğer, burada AKP'ye oy vermiş ve verecek vatandaşlarımızın iyi düşünmesi gerekir. Başbakan AKP'ye oy veren vatandaşlarımıza sosyal ve ekonomik olarak ne yapmıştır. Bunu sormak lazım. Herkes mutlu ve huzurlu ise buna da inanıyorsanız Recep Tayyip Erdoğan'la şarkı söylemelerinde bir mahsur yok. Yok benim hayallerimi yıktın, ben sabırla bekledim 17 Aralık çukuruna düştün diye sorması gerekir.

SANDIĞA GÖMÜLECEKSİN

Bir toplumda iki toplumsal hastalık vardır. İşsizliğin sürekli oluşu ve genç işsizliğin artmasıdır. İşsiizlik bir evde var ise o evde sosyal patlamaya hazırdır. İşsizlik çalışarak ekmeğini kazanarak ve hayatta insanlarımız mutluluğu kazanması gerekir. Her aile çocuklarının mutlu olmasını ister. Gün gelir üniversite diploması alınır ve her türlü fedakarlığı gösteren çocuklar iş arar ve ailesine bakma durumundadır. Mühendistir, öğretmendir ama aylar geçer yıllara yaklaşır ama iş bulamaz. Anne ve baba oğlunu sıkıntıya sokmaya çalışmaz. Askere gider gelir yine iş bulamaz. Sonuç bu gençler içine kapanır ve her gün iş bulamadın mı sorusu onu sosyal sıkıntılara sokar. Her beş kişinden biri Türkiye’de böyledir. İşte şu an gençlerimiz bu durumda. Bir başka sosyal hastalık var ki o zaman tehlike büyümeye başlar. Bu hastalık yolsuzluk ve rüşvettir. Yolsuzluk ve rüşvet toplumu çürütür. Yerleşik hale gelirse kanser gibi, tüm vücudu tüm toplumu sarar. Rüşvetin üzerine gitmeliyiz. 89 günden bu yana bu tartışılamaz. Sayın Başbakan bu senin aslı görevindir. Halkın arasındaki yolsuzluk ve feryadını duyamıyorsan, bunları montaj olarak görüyorsan kendi kendinle beraber Türkiye'yi de yakıyorsun. 4 bakanın istifasını gerektiren olayda tezkereler bir kere geldi onu gönderdin, savcılara kıydın, polis memurlarını darmadağıan ettin, yolsuzluk ve rüşvette kim uğraşıyorsa onları gönderdin hala olayı çözemedin. Yolsuzluk ve rüşvetten hesap soramadığın sürece sandıkla nasıl geldi isen sandığa da o şekilde gömüleceksin. Bunların hepsini örtebilmek için milleti birbirine düşürmeye çalışıyorlar.'

BU YÖNETİM HERKESE SÖVÜP SAYIYOR

Bahçeli'nin konuşması sık sık 'Devletin Başına Devlet Gelecek' sloganıyla kesildi. Bahçeli şöyle devam etti:

'Biz, bin yıllık kardeşliğimizle herkesi bağrımıza bastığımız insanları, siz milletin birliğini ve beraberliğini bozdunuz. Bu gidişat, iyi gidişat değil. Dışardaki Tunus'u, Mısır' ı Ukrayna'yı, Suriye'yi görüyorsunuz. Yolsuzlukla rüşvet, ne kadar diktatör olursanız olun, zulüm yaparsanız, diktatör olsanız da gidişiniz yolsuzluk olayı ile olacak. Libya ve Mısır halk hareketlenmesi ile çekip gitti. Suriye derseniz öyle. 2 milyon insan ülkeyi terk etmiş. Türkiye sınırından herkes Türkiye'ye geliyor. Halkımız işsiz, halkımız sıkınıtılı ama siz hala Suriye'dekileri buraya getirerek işsizlik oranını arttırıdınız. Yaşanan yollar hep denenmiş ve bu yol felaket olmuştur. Bu kadar kamplaşma ortamında herkese söven sayan bir yönetim şeklinin devam etmemesi için uyarmak lazım. İktidar değişikliğinin, 2015 seçimlerinde olması lazım. Şimdiden Recep Tayyip Erdoğan'ı uyarmak lazım. Bu uyarıyı sandıkta oylarınızla yapın ki Recep Tayyip Erdoğan kendine çeki düzen versin . Özellikle AKP'ye oy vermiş kardeşlerim bunların dikkatlerini çekmelisiniz. AKP rüşvetle Türkiye'yi boğdu."

BAHÇELİ: SANDIKLARA DİKKAT EDİN, BUNLAR HIRSIZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ikinci durağı Yeşilhisar’da, sandık görevlilerine seslenerek, “Sandığınıza sahip çıkın. Bunlar hırsız’ dedi. Yeşilhisar ilçe meydanında yaklaşık bin kişiye konuşan Bahçeli, iktidara geldiklerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinden hesap soracağını belirterek, “İranlı, ne idüğü belirsiz kişiler ve senin yedi sülalenden hesap sormazsam namerdim. Yolsuzluk ve rüşveti saklarsanız bununla barınamazsınız. Türkiye’yi 89 günden beri kapkara ettiniz. Bana montaj yapıldı dedi. Ya doğru, ya da yanlış bunu bilen sensin. Bu kadar insanın yerini işini değiştirdin. Çoluk çocuğuna ulaşıyor, senin de ailene uzanıyor gereğini yapın demen lazım. Bana montaj yaptınız dediğin yalan olursa halin ne olur. Mecliste tezkereyi reddediyorsun. 4 bakanın çocuğunun durumu ne olacak. Devletten bir şey saklanmaz. Bunu kendi iktidarından sakladın, MHP iktidarında nasıl saklayacaksın.Senin yedi göbeğinden bunun hesabını sormazsam namerdim. Ne idüğü belli olmayan İranlı ve dört bakanının nasıl Türkiye’yi soyduğunun hesabını sormazsam namerdim. AKP denilmesine kızıyorsun Başbakan. Her partinin baş harfleri okunur. Ne AK Parti’si, sen 17 Aralıktan sonra Türkiye’yi kapkara ettin” dedi. Bahçeli, konuşmanın ardından Yahyalı ilçesine hareket etti. 

Yorumlar