Akoder ile Aileder, televizyondaki aile programlarını uyaracak

Aileyi Koruma ve Destekleme Derneği (Akoder) ile Aile Araştırmaları, Eğitimi ve Danışmanlığı Derneği (Aileder), televizyonlarda yayınlanan aile programlarında belirlenen eksiklikleri gidermek için kolları sıvadı. Medyanın aile kurumu üzerindeki...

Google Haberlere Abone ol
Akoder ile Aileder, televizyondaki aile programlarını uyaracak

Aileyi Koruma ve Destekleme Derneği (Akoder) ile Aile Araştırmaları, Eğitimi ve Danışmanlığı Derneği (Aileder), televizyonlarda yayınlanan aile programlarında belirlenen eksiklikleri gidermek için kolları sıvadı.

Medyanın aile kurumu üzerindeki etkilerine dikkat çeken sivil toplum kuruluşu Akoder ve aile danışmanı Fatih Kılıçarslan'ın başkanlığını yaptığı Aileder, evlilik, aile içi iletişim sorunları, eşler arası çatışmalar, ayrılmalar, evden kaçan kız çocukları, anne-baba çocuk sorunları, kadına yönelik şiddet sorunları gibi çok farklı konu ve konuklarla birlikte düzenlenen programları uyarma kararı aldı.

Aileder Başkanı Fatih Kılıçarslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu programlar ele alış yönüyle aile sorunlarını çözmeye yönelik, ailelere danışmanlık yapmayı hedefliyor. Ancak en önemli gizlilik ilkesini ihlal ediyor. Programlar başlı başına katılımcı aileler için sorun kaynağı oluşturabiliyor. Gizlilik içinde, uzmanlar, aile danışmanı ve ilgili kurumlar tarafından ele alınıp ailelere danışmanlık hizmetleri verilmesi gereken kurumsal hizmetler, televizyon programları aracılığı ile sunucuların yönetiminde, yalan yanlış yorumlarıyla ve yönlendirmeleriyle temel insan haklarının ihlal edildiğini görüyorum. Bu programlar beraberinde aile içinde, ailenin yaşadığı toplum kesiminde şiddete varan sorunlara neden olduğu görüldü, hatta yıllar önce bu program sonrası bir kadın oğlu tarafından hastanede öldürülmüştü" dedi.

İki dernekten yetkililer, insan hakları temelli aileyi savunuculuk ilkesi gereği, ilgili televizyon kanal yöneticilerinin uyarılması ve toplumsal farkındalığının oluşturulması yönünde harekete geçmenin sosyal sorumluluklarının gereği olduğunu bildirdi. İşbirliği halinde basın ve yayın kanallarının bilinçlendirilmesi faaliyetlerinin yapılacağı belirtildi. CİHAN

Yorumlar