AKM’nin ön kısmı tadilat sebebiyle boşaltıldı

Gezi olayları sırasında polislerin konuşlandığı Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM), yapılan tadilat çalışması sebebiyle polisler binanın ön kısmını boşalttı. Polislerin çoğu başka bir yere nakledilirken, AKM’nin arka tarafındaki...

Google Haberlere Abone ol
AKM’nin ön kısmı tadilat sebebiyle boşaltıldı

Gezi olayları sırasında polislerin konuşlandığı Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM), yapılan tadilat çalışması sebebiyle polisler binanın ön kısmını boşalttı. Polislerin çoğu başka bir yere nakledilirken, AKM’nin arka tarafındaki polislerin bekleyişi sürüyor.

Gezi Parkı olayları sırasında polisin lojistik ve ikmal merkezi olarak kullandığı AKM’nin ön tarafı tadilat olduğu gerekçesiyle boşaltıldı. Orada görevli polisler de Taksim Meydanı’nda bulunan Kasımpaşa Otoparkı’na gönderildi. AKM’nin Taksim Meydanı’na bakan kapıları da demir levhalarla kapatıldı. Bir grup polisin de AKM’nin arka tarafında beklediği görüldü.

AKM'nin güçlendirme, tamirat ve tadilat işleri için Temmuz 2009'da yapılan ihale sonrasında 29 Ekim 2013'te açılması planlanıyordu. Ancak davalara konu olan AKM'nin tadilatı projesi, Gezi Parkı olaylarının yoğunlaştığı günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından durduruldu.

AKM’nin önünde 10 yıldır simit satan Hüsnü Ataç, binanın dün boşaltıldığını belirterek, "Ön kapının kapanması güzel oldu. Burada ufak tefek kazalar oluyordu. Şu an daha güzel oldu.” dedi.

'TURİSTLERE CEVAP VERMEYE UTANIYORUZ'

AKM’ye bir çözümün bulunması gerektiğini dile getiren Ataç, “Turistler binanın neden kırık olduğunu bize soruyorlar. Biz de cevap vermeye utanıyoruz. Böyle bir şey olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir meydan yok. Devletin sorumluluğu altında. Neyse buna çözüm bulunmalı. Bunun yeni projesini gördüm. Çok güzel. Burayı düzenleyip, meydana hareket getirmek lazım. AKM, 7 senedir boş. O kadar sanatçı, personel boşta. AKM ismi söyleniyor ama hiçbir şey yok.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar