Akkuyu NGS'nin düzenlediği 'Fantastica 2014' yarışı sonuçlandı

Mersin’de Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş tarafından "Gelecek için enerjimiz var" sloganıyla bu yıl 3’üncüsü düzenlenen "Fantastica 2014" yarışması tamamlandı. Resim, maket, heykel, el işi ve grafik tasarım ile aplike kategorilerinde dereceye...

Google Haberlere Abone ol
Akkuyu NGS'nin düzenlediği 'Fantastica 2014' yarışı sonuçlandı

Mersin’de Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş tarafından "Gelecek için enerjimiz var" sloganıyla bu yıl 3’üncüsü düzenlenen "Fantastica 2014" yarışması tamamlandı. Resim, maket, heykel, el işi ve grafik tasarım ile

aplike kategorilerinde dereceye giren 17 çalışmanın sahibi, Rusya seyahati dahil çeşitli ödüller kazandı.

Mersin’in Gülnar ilçesi ile çevre beldelerini kapsayan, "Akkuyu NGS elektrik üretim santralinin bölgeye sağlayacağı katkı" ve "Bölgenin yakın gelecekteki değişimi" konulu 6 kategorideki yarışmaya 222 eser katıldı.

Bölge kadınlarının, gençlerin ve 9-14 yaş grubu çocukların katıldığı yarışmada, nükleer santralle birlikte Türkiye’nin yakın geleceğini anlatan birbirinden renkli eserler ortaya konuldu.

Dereceye giren çalışmalar, Gülnar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda, Gülnar Milli Eğitim Şube Müdürü Gazi Kırlangıç, Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş Devlet ve Halkla İlişkiler Müdürü Tahir Agayev, Mersin Bilgilendirme Merkezi Müdürü Mehmet Faruk Üzel, Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyyüp Lütfi Sarıcı, Gülnar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Turgut Önge, Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Uğur Bal, Gülnar Cumhuriyet Bölge Yatılı İlköğretim Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayten Kuzu ve Gülnar Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Mustafa Haki Uygur’dan oluşan jüri tarafından belirlendi.

Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyyüp Lütfi Sarıcı yarışmada 30 yıl sonraki Akkuyu NGS bölgesi hayal edilerek, birbirinden güzel 222 eser ortaya çıktığını söyledi.

Çocuklar ve kadınların bu yarışma için büyük emek verdiğini anlatan Sarıcı "Bu kadar yüksek düzeyde katılım bizi çok mutlu etti. Herkese emekleri için teşekkür ediyorum. İki devlet arasındaki bağların daha da güçlenmesi için bu tarz etkinlikler bizim için çok önemli" ifadesini kullandı.

KÜLTÜRLERARASI DİYALOĞU HEDEFLİYORUZ

Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş Mersin Bilgilendirme Merkezi Müdürü Faruk Üzel, yarışmayla, genelde Türkiye, özelde ise Mersin ve ilçelerinde her yaş grubuyla birlikte olmayı hedeflediklerini söyledi.

Sosyal sorumluluk çalışmalarıyla Türkiye ile Rusya arasında kültürler arası diyalogu hedeflediklerine dikkat çeken Üzel "Her yıl düzenlediğimiz Fantastica yarışması da kültürlerarası diyalogda çok önem verdiğimiz bir etkinlik. Bu yarışmaya katılan her yaştan erkek ve bayan yarışmacılar nükleer enerji ve nükleer teknoloji hakkında bilgi sahibi olurken, Rusya gezisi ile hem Rus kültürünü hem de nükleer santral görme imkanı bulmaktadır. Türkiye’den Rusya ya gidenler, nükleer santrallerin bulunduğu ülkelerden gelen farklı kültürden insanlarla da bir araya gelme fırsatını bulmaktadır" diye konuştu.

Resim kategorisinde Bekir Bal birinci, Bahadır Uzun ikinci, Nurgül Ağca üçüncü, aplike kategorisinde Gülseren Dibek birinci, Zübeyde Açık ikinci, Safura Denk üçüncü, maket kategorisinde Halil Şimşek birinci, Doğukan Akkaya ikinci, Hüseyin Çiftçi üçüncü, heykel kategorisinde Ali Bünyamin Eyce birinci, Murat Kayhan ikinci, el işi tasarımı kategorisinde Mehmet Can Gümüş birinci, İbrahim Pardı ikinci, Meryem Çıldır üçüncü, grafik tasarım kategorisinde Mustafa Anay birinci, İsa Sarı ikinci, Emre Çakmak üçüncü oldu.

BİRİNCİLERE RUSYA BİLETİ

Kategorilerinde birinci olan isimler, Rusya gezisinin yanı sıra birer fotoğraf makinesi ile ödüllendirildi. Resim yarışmasının iki ve üçüncüsü bisiklet, aplike yarışmasının iki ve üçüncüsü mini fırın, maket, grafik tasarım, el işi tasarım yarışmalarının iki ve üçüncüsü ile heykel yarışmasının ikincisi MP3 çalar sahibi oldu.

CİHAN

Yorumlar