Akın ailesi lise için pansiyon yaptırıyor

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Yahyalı ilçesine Anadolu Lisesi yaptıran Akın ailesi ile bu kez aynı okul bünyesinde pansiyon yaptırılmasına ilişkin protokol imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
Akın ailesi lise için pansiyon yaptırıyor

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Yahyalı ilçesine Anadolu Lisesi yaptıran Akın ailesi ile bu kez aynı okul bünyesinde pansiyon yaptırılmasına ilişkin protokol imzaladı.

Valilikte düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Vali Düzgün, hayırsever işadamı Hikmet Akın’ın geçtiğimiz yıllarda anne ve babası Ömer ve Emine Akın adına Yahyalı ilçesinde Anadolu Lisesi yaptırdığını hatırlatarak, bugün de kendisi ve kardeşi Mehmet Akın adına aynı okul bünyesinde pansiyon yaptırmak için protokol imzalayacaklarını söyledi.

İlçelerdeki Anadolu ve Fen Lisesi gibi okullarda okuyan öğrencilerin barınma sorunu yaşayabildiğini, özellikle köylerden ve beldelerden gelen öğrencilerin daha çok pansiyona ihtiyaç duyduklarını ifade eden Vali Düzgün, “Hemşehrimiz, değerli hayırseverimiz Hikmet Akın bey bu eksikliği görerek Kaymakamlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile temasa geçtiler. Büyük bir vefakârlık ve yardım severlik gösterdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Akın ailesinin ismi okul ve pansiyonda yaşayacak, hayır defterleri de kapanmayacaktır.” dedi.

Vali Düzgün, protokol imza törenlerinin Kayseri’de gelenekselleştiğini, bir kez veren Kayserililerin hep vermek için adeta birbirleriyle yarış ettiğini ifade etti. Vali Düzgün, pansiyon yapılacak arsanın mülkiyetinin de hayırsever Hikmet Akın tarafından alınarak hazineye bağışlanacağını sözlerine ekledi.

Yahyalı ilçesine 200 kişilik pansiyon yaptıracak hayırsever Hikmet Akın ise babası Ömer Akın’ın yaklaşık 45 yıl önce İstanbul’a göç ettiğini ifade etti. Akın, “Babam bizi okumamız için İstanbul’a götürmüştü. Allah bize büyük kısmetler vererek bugünlere geldik. Babam, eğitime çok önem verirdi. Bu tür hayır işleri babamın en büyük gayeleri arasındaydı. Memleketimize, özümüze dönerek hayır işleri yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da elimizden geldiği kadar da devam edeceğiz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Düzgün, hayırsever iş adamı Hikmet Akın, Yahyalı Kaymakamı Ziya Polat ve Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz arasında 'Hikmet – Mehmet Akın Pansiyonu'nun yapımına ilişkin protokol imza altına alındı. CİHAN

Yorumlar