Akıl oyunlarında Türkiye ikincisi oldu

Özel Nevşehir Lara Koleji, Anadolu Özel Okullar Derneği(ANÖZDER)‘in düzenlediği 3. Akıl Oyunları Yarışmasında takım halinde ikincisi olma başarısını gösterdi.Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmanın finalleri Ankara’nın en seçkin...

Google Haberlere Abone ol
Akıl oyunlarında Türkiye ikincisi oldu

Özel Nevşehir Lara Koleji, Anadolu Özel Okullar Derneği(ANÖZDER)‘in düzenlediği 3. Akıl Oyunları Yarışmasında takım halinde ikincisi olma başarısını gösterdi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmanın finalleri Ankara’nın en seçkin okullarından olan Samanyolu Koleji’nde yapıldı. Akıl oyunları yarışması Mangala, Sudoku, Jenga, Quixo, Türk Daması, Gobblet, Hedef5, ABC Bağlama, Mayın Tarlası, Matdoku, Bul-Çevir, Matematik Bulmaca, Hedef4, Abalone, Qoridour, Kakuro, Reversi ve Quarto gibi kategorilerde yapıldı. Bu oyunlarda rakipleriyle mücadele eden Lara Koleji Akıl Oyunları Takımı öğrencileri 5 altın,2 gümüş ve 2 bronz madalya alarak toplamda 880 puanla Türkiye ikincisi oldu.

Nisan ayında Kayseri’de yapılan bölge elemelerinde birinci olan Lara Koleji, Akıl Oyunlarında göstermiş olduğu bu başarı ile kendisinden söz ettiren bir okul olduğunu bir kere daha göstermiş oldu. Müsabakalar sonunda aldıkları başarılardan dolayı oldukça sevinen öğrenciler bu başarılarını aileleri ile paylaştı. Oyunlar sonrasında ise, Ankara’daki çeşitli mekânları gezerek keyifli bir hafta sonu geçirdi.

Lara Koleji Müdürü Ulaş İnönü “Göstermiş oldukları bu başarıdan dolayı öğrencilerimizi ve ilgili öğretmenlerimizi tebrik ederim. Okulumuzdaki eğitim çok yönlülüğünü yansıtan unsurlardan biri olan akıl oyunları çalışmalarımız tüm öğrencilerimizi kapsayacak şekilde devam edecektir” dedi. CİHAN

Yorumlar