Akıl oyunları sergisinde Kayseri kalesi 5 bin kaplarla yapıldı

Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesindeki okullarda verilen Akıl Oyunları dersleri çerçevesinde eğitim alan öğrenciler hünerlerini sergide gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Akıl oyunları sergisinde Kayseri kalesi 5 bin kaplarla yapıldı

Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesindeki okullarda verilen Akıl Oyunları dersleri çerçevesinde eğitim alan öğrenciler hünerlerini sergide gösterdi. Küçük ahşap parçalarından oluşan kaplarla Kayseri kalesinin minyatürünü yapan öğrenciler, akıl oyunlarını sergiyi gezenlere anlattılar.

Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan İstikbal, Akansu, Yelkenoğlu ve Aliye Boydak koleji öğrencileri Kayseri Forum AVM'de Akıl Oyunları sergisinin beşincisini açtı. Açılışa dünyanın en genç profesörü ünvanı alan Türk Bilim adamı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Yazar Cenk Enes Özer, Sosyal Medya Uzmanı Ali Rıza Babaoğlan, Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal, kurum bünyesindeki okul müdürler, öğrenci velileri ve diğer davetliler katıldı.

Açılış öncesi okul öğrencileri folklor gösterisi yaptı. Daha sonra sergisinin açılışı için davetliler hep birlikte kurdelesini kesti. Öğrencilerin zihinsel gelişimine büyük katkı sağlayan ve düşünme becerisini artıran bilimsel ve eğlenceli çalışmaların yer aldığı sergide dönüşümlü olarak yaklaşık 500 öğrenci görev alıyor. Sergiyi gezen misafirlerle eğlence atmosferinde yarışmaların da yapıldığı etkinlik 2 gün süreyle açık olacak.

Sergide çok sayıdaki akıl oyunları hakkında öğrenciler katılımcılara bilgiler verdi. Bazı ziyaretçiler öğrencilerle oynadıkları akıl oyunlarında zorlandı. Sergide öğrencilerin küçük tahta parçalarından (kaplarla) yaptıkları Kayseri kalesi ilgi odağı oldu. 5 bin adet kap kullanan öğrenciler bir günde kaleyi yapabildiler.

Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal, Eğitim kurumları bünyesindeki 4 ilkokulda ve Viladet ve Miraboğlu Çocuk Akademilerinde akıl oyunları dersinin seçmeli olarak verildiğini ve öğrencilerin bu tür halka açık etkinliklerle pratik yapma imkanı bulduklarını dile getirdi.

Genel Müdür Köksal, “Erken yaşta başlattıkları akıl oyunları dersinin öğrencilerinin zihin gelişiminde çok önemli olduğunu vurgulayarak, çocuklar oyunlarla uğraşırken, konsantrasyon, düşünme ve görsel algı yeteneklerini de artırarak birlikte hareket etme yetisi kazanıyorlar” dedi. CİHAN

Yorumlar