'Akıl Oyunları' okula da yardımcı

Ürettiği akıl oyunları ile öğrencilerin zihinsel gelişimlerine katkıda bulunan Pal Oyuncak, okul müfredatına uygun olarak hazırlanıyor. Öğrenciler; zihinsel düşünme yeteneklerini ve becerilerini geliştirirken okul derslerinde de gözle görülür...

Google Haberlere Abone ol
'Akıl Oyunları' okula da yardımcı

Ürettiği akıl oyunları ile öğrencilerin zihinsel gelişimlerine katkıda bulunan Pal Oyuncak, okul müfredatına uygun olarak hazırlanıyor. Öğrenciler; zihinsel düşünme yeteneklerini ve becerilerini geliştirirken okul derslerinde de gözle görülür başarı sağlıyor.

Oyunlardaki zorluk derecelerinin öğrencileri motive edip, geliştirmesine yardımcı olduğunu söyleyen Pal Eğitici Oyun ve Oyuncak Akıl Oyunları Uzmanı Osman Metin, "Akıl oyunlarını okul müfredatlarına uygun olarak hazırlıyoruz. Çocuklar bu oyunlarla birlikte ekip çalışması, farkındalık, analitik düşünme, üretkenlik gibi becerilerini geliştiriyor. Şimdiye kadar onlarca okulda bu sistemi kurduk. Akıl oyunlarını oynamaya başlayan öğrenciler teneffüse dahi çıkmadan bu oyunları oynuyor. Hedefimiz tüm okullarda bu sistemi kurup öğrencilerin gerçek becerilerini ortaya çıkarmak." diye konuştu. 15 yıllık sınıf öğretmeni olan Metin, öğrencilerin ders dışında gelişimlerine katkı sağlamak için akıl oyunlarını hazırladığını söylüyor. Oyunları öğrencilerin ihtiyaçlarına göre tasarladıklarını anlatan Metin, "Çocukların problemi ne ise ona göre bir oyun hazırlıyoruz. Sosyal problemleri olan çocuklara ayrı, matematik dersinden problem yaşayan öğrencilere ayrı oyunlar hazırlıyoruz. Bu oyunları oynayan çocukların problemlerinin çözüldüğüne bizzat şahit olduk." ifadelerini kullandı.

Akıl oyunlarını öğrencilere tanıttıktan sonra büyük ilgi gördüğünü anlatan PAL Oyuncak Uzmanı Metin, "Şu anda oyunları uyguladığımız okullarda öğrenciler akıl oyunları etkinliklerini iple çekiyor. Uygulamaları çok seviyorlar. Çünkü bu uygulamalarda kendi becerilerini görüyor, yaptıkları eserleri sergiliyorlar." diye konuştu. Oyunların görsel algı, seçicilik, dikkat, düşünme becerisi, üretken bakış gibi becerileri karşıladığını belirten Metin, bunun yanında çocukların zorlanmaması için oyunların içeriğinin çocuğun yaş seviyesine uygun olarak hazırladıklarını söyledi.

CİHAN

Yorumlar