‘Akıl Oyunları’ öğrencileri terletti

İlk ve ortaokul öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı ‘Akıl Oyunları’nın finali yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
‘Akıl Oyunları’ öğrencileri terletti

İlk ve ortaokul öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı ‘Akıl Oyunları’nın finali yapıldı. Finale kalan öğrenciler birinci olmak için ter döktü.

Fatih Koleji tarafından düşünen, sorgulayan ve çözüm üreten nesiller yetiştirmek amacıyla düzenlenen 3. Ali Kuşçu Akıl Oyunları kıyasıya yarışla geçti. Merter Fatih Koleji’nde finali gerçekleştirilen ‘Akıl Oyunları’na 55 okuldan 520 öğrenci katıldı. Zeka Oyunları dalında 'Mangala', 'Dokuztaş', 'Sarakarta', 'Othello', Mantık-Matematik dalında ise 'Görsel Algı', 'Matematiksel Örüntüler', 'Gizli Resim' gibi farklı oyun branşlarında yarışan öğrenciler derece yapmak için ter döktü. Öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi keşfetmesinin sağlandığı oyunlar sayesinde, analitik düşünme ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi de amaçlandı.

Yarışmaya katılarak derece alan çocuklar akıl oyunlarının bilgisayardan daha zevkli olduğunu söyledi. Derece yapan öğrenciler, akıl oyunlarının pratik zekayı geliştirdiğini ve derslerinde daha etkili olduklarını söyledi. Rakiplerini elemek için hızlı ve daha dikkatli olmaları gerektiğini anlatan öğrenciler, oyun oynamanın da tadını çıkardı. Finali yapılan oyunlarda dereceye giren çocuklar, düzenlenen törenle çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. CİHAN

Yorumlar