Akdoğan: Demirtaş ve Kandil Açıklamalarıyla Süreci Zehirledi

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 'Demirtaş ve Kandil'in izahatları süreci adeta zehirledi. Erdoğan bu sürecin mimarıdır ve asla bu sürece karşı gösterilemez.' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Akdoğan: Demirtaş ve Kandil Açıklamalarıyla Süreci Zehirledi

Selahattin Demirtaş'ın 'İzleme Heyeti, bizim kırmızı çizgimiz değildir.' sözlerinin arkasından Çözüm Süreci'nden mesul Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan izahatlarda bulundu.

Yalçın Akdoğan, 'Demirtaş ve Kandil'in izahatları süreci adeta zehirledi. Erdoğan bu sürecin mimarıdır ve asla bu sürece karşı gösterilemez.' dedi.

Akdoğan, 'Konuyla ilgli bir bilgi eksikliği varsa bu bizim aittir ve eksiğimizi gideririz. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın sözleri bizim için talimattır.' ifadelerini kullandı.

İşte Yalçın Akdoğan'ın yaptığı izahatlardan satırbaşları:

'SÜRECİ ZEHİRLEDİLER'

'Selahattin Demirtaş'ın ve Kandil'in geçen hafta yapmış bulunduğu izahatlar sürecin ruhuna uymuyor. Gelinen evrenin hassasiyetlerine müsait düşmemiştir, adeta süreci zehirlemiştir, iklimi bozmuştur. Cumhurbaşkanımız bu sürecin mimarıdır ve ona harp açan bir yaklaşım kabul edilemez. Bu sürece de bir yarar sağlamaz, herşeyden önce bunun bilinmesi gerekir. Sayın Erdoğan'ı kimse Çözüm Süreci'ne karşı benzeri bir pozisyona da indirgeyemez.

'ONUN POZİSYONU HAYATİDİR'

Süreçte bir bilgilendirme eksikliği varsa bu bize aittir ve bunu telafi ederiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konu için sözleri bizim için talimattır. Sayın Erdoğan herhangi birisi değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız hem AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanıdır hem de bu politik hareketin lideridir. Onun pozisyonu, süreç açısından hayati önemdedir.

BAŞKANLIK SİSTEMİ VURGUSU

Ben daha herşeyden önce yaptığım izahatlarda halkın cumhurbaşkanını seçmesiyle ortak yeni bir parametrenin düzene girdiğini, zaten sürdürülemez bir duruma gelen sistemin, bu yeni parametreyle daha da süreci zorlaştıracağını vurgulamıştım. Bu sebepten dolayı bu, kişilerden müstakil bir uyum sorunudur. Sayın Başbakanımız da defaatle bunu vurgulamıştır, yeni anayasa bağlamında başkanlık sistemine vurgu yapmıştır. Seçim beyannamesi çalışmalarında da bu değerlendirilen mühim bir konudur.

'KİŞİSEL POLEMİKLER BİZE ZARAR VERMEZ'

AK Parti iri bir ailedir ve bir erdemler hareketidir. Kişisel polemikler ve ya hatalar bu iri yapıya ziyan veremez. AK Parti'nin seçimden canlı bir biçimde çıkması, hem itimat ve istikrarın devamı açısından iri ciddiyet taşımaktadır hem Çözüm Süreci'nin başarıya ulaşması açısından mühim bir şeydir hem de yeni anayasanın yapılabilmesi için hayati derecede önemlidir.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar