Akdoğan: Acil olarak yeni imar alanları açacağız

MHP Şehitkamil Belediye Başkan adayı Mustafa Akdoğan, artan nüfusun rahatlaması amacıyla acil olarak yeni imar alanları açmayı düşündüklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Akdoğan: Acil olarak yeni imar alanları açacağız

MHP Şehitkamil Belediye Başkan adayı Mustafa Akdoğan, artan nüfusun rahatlaması amacıyla acil olarak yeni imar alanları açmayı düşündüklerini söyledi.

Projeleri hakkında bilgi veren Akdoğan, Şehitkamil’de vatandaşların büyük bir kısmının şehir merkezinde yaşadığını anlattı. Akdoğan, "Artan nüfusun rahatlaması sağlamak amacıyla acil olarak yeni imar alanları açılacaktır. Gaziantep’in çileden çıkaran trafik sorununa çözüm bulmak amacıyla da tramvay yolunun araçlarla birlikte kullanılması sağlanacaktır. Trafiğin yoğun olduğu alanlarda yapacağımız otoparklarla vatandaşlarımızın araçlarını huzurlu bir şekilde emanet edecekleri alanlar oluşturacağız." diye konuştu.

Fahiş su fiyatlarından bunalan vatandaşları rahatlatmak amacıyla su fiyatlarını makul seviyelere çekeceklerini aktaran Akdoğan, gençler ve çocuklar için de park alanları, oyun alanları, eğitim merkezlerini onların rahatça ulaşabileceği alanlara inşa edeceklerini ifade etti. Trafiği tehlikeye düşüren ve vatandaşları zor durumda bırakan büyük ve anlamsız kavşakları imar ederek, vatandaşların ihtiyacına cevap verecek şekilde yeniden inşa edeceklerini vurgulayan Akdoğan, "Sağlıklı ve çevreci ulaşım aracı bisikletin kent içi kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla bisiklet yolları yapacağız ve bisiklet kartları dağıtacağız. Şehitkamil ilçemizde vatandaşlarımızın 24 saat boyunca güvenli ve huzur içerisinde dolaşmalarına imkan sağlamak adına tüm cadde ve sokaklar ışıklandırılacaktır." şeklinde konuştu.

Yağmur yağdığında göl haline gelen köprü ve yollar yerine yapılacak yeni projelerle yağmurlu havalarda bir damla suyun bile yollarda kalmamasının sağlanacağını belirten Akdoğan, "Şehrin görünümünü ciddi derecede olumsu etkileyen ve büyük ölçüde tehlike oluşturan tüm elektrik direkleri ve iletişim kabloları yer altına alınacaktır. Trafiği tehlikeye düşüren ve trafiğin yoğun olduğu saatlerde ciddi sıkıntılar oluşturan tankerlerin şehir içi girişleri yapılacak düzenlemeyle yeniden belirlenecektir. Kaldırımlar, sokaklar, caddeler tüm vatandaşlarımıza hitap edecek şekilde yenilenecek, Şehitkamil halkına yakışır bir hale getirilecektir." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar