Akdeniz Üniversitesi'nden Toros'a altın madalya

Bu yıl 19.'su düzenlenen Ulusal Akdeniz Üniversitesi Matematik Olimpiyatı'nın ödül töreni, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Rektör Yardımcısı Abdullah Aziz Ergin’in de katıldığı törende dereceye...

Google Haberlere Abone ol
Akdeniz Üniversitesi'nden Toros'a altın madalya

Bu yıl 19.'su düzenlenen Ulusal Akdeniz Üniversitesi Matematik Olimpiyatı'nın ödül töreni, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Rektör Yardımcısı Abdullah Aziz Ergin’in de katıldığı törende dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Olimpiyatlarda Türkiye kategorisinde 10. sınıflar düzeyinde Mehmet Ali Şimşek Türkiye 1.'si olarak altın madalyanın sahibi oldu. Antalya kategorisinde ise Toros Eğitim Kurumları bu sene de geleneğini bozmadı. 3 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya ile dağıtılan 9 madalyanın 8’ini alan Toros Akdeniz Ortaokulu ve Toros Akdeniz Fen Lisesi öğrencileri olimpiyatlarda göz doldurdu. Özel Toros Akdeniz Ortaokulu öğrencilerinin, Antalya’da diğer Anadolu ve Fen lisesi öğrencilerini geride bırakarak, lise 1 kategorisinde madalya almaları dikkat ise çekti.

Toros Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yücel Bozkurt, “Kurum olarak ülkemizin bilim insanına olan ihtiyacının farkındayız. Sınav endeksli bir eğitim sisteminde gençleri bilime, bilimsel çalışmaya yönlendirmenin zorluğunun farkındayız. Böylesine zorlu bir sürecin meyveleri olan bu gençlerimizle gurur duyuyoruz. Ülkemize ve ülkemiz insanına bir bilim insanı olarak hizmet vermesini ümit ettiğimiz bu gençlerin sayılarının artması için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bu başarıda emeği olan tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimizi kutluyorum. Ayrıca, bilim insanı yetiştirilmesine katkı sağlayan Akdeniz Üniversitesi yöneticilerine de şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

CİHAN

Yorumlar