Akdeniz Üniversitesindeki FETÖ soruşturması

Akdeniz Üniversitesinde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında bir süre önce istifa eden bazı dekanlar da bulunuyor

Google Haberlere Abone ol
Akdeniz Üniversitesindeki FETÖ soruşturması
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Akdeniz Üniversitesi'nde bir süre önce istifa eden bazı dekanların da gözaltında bulunduğu bildirildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince sabah saatlerinde Akdeniz Üniversitesi lojmanlarına, bazı fakültelere ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesine operasyon düzenlendi. Üniversite yerleşkesindeki lojmanlar ve akademisyenlere ait odalarda aramalar yapıldı.

Operasyon sonucunda aralarında akademisyen ve idari personelelerin de bulunduğu 150 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınanlar arasında bir süre önce istifa eden bazı dekanların da bulunduğu belirtildi.

"Emniyet birimleri, YÖK ve rektörlük, titiz çalışma yürütüyor"

Akdeniz Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ/PDY kapsamında sabah saatlerinde bazı gözaltıların olduğunu söyledi.

Ünal, bir süre önce istifa ettikleri için şuan görevde dekan bulunmadığını anımsatarak, istifa eden dekanlar arasında gözaltına alınanların olduğunu ifade etti.

Göreve geldiği günden bu yana Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne kast eden FETÖ ile kararlı bir şekilde mücadele ettiklerini anlatan Ünal, şunları kaydetti:

"Emniyet birimleri, YÖK ve rektörlüğümüz işbirliğiyle yürütülen titiz çalışmalar sonucunda FETÖ ile bağlantılı oldukları konusunda ciddi şüpheler bulunan kişiler hakkında gerekli işlemler ivedilikle yapılıyor. Üniversite içerisinde bu yapı ile bağlantısı olan tek bir kişi kalmayana dek mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir."

Halkın iradesine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve hükümete vatan ve demokrasi savunmasında sonuna kadar destek verdiklerini vurgulayan Ünal, "Devletin bekası, milletin huzuru ve demokrasinin devamı çin vatansever Türk halkı her zaman olduğu gibi yine tek vücut olarak ülkemizin her kurumuna sirayet eden bu hain terör örgütünden en kısa zamanda kurtulacaktır." diye konuştu.

Yorumlar