Akdeniz Belediyesi’nden kadınlara sağlık eğitimi

Mersin merkez Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün sağlıkla ilgili bilinçlendirme eğitimleri kapsamında kadınlara, meme ve kolon kanserinde erken teşhis ve tedavi konusunda bilgiler verildi, risk taşıyan kadınlar sağlık...

Google Haberlere Abone ol
Akdeniz Belediyesi’nden kadınlara sağlık eğitimi

Mersin merkez Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün sağlıkla ilgili bilinçlendirme eğitimleri kapsamında kadınlara, meme ve kolon kanserinde erken teşhis ve tedavi konusunda bilgiler verildi, risk taşıyan kadınlar sağlık kurumlarına yönlendirildi.

İŞTAR Kadın Danışmanlık Merkezi ile Akdeniz Toplum Sağlığı Merkezi uzmanları tarafından, Çay, Çilek ve Güneş mahallesinde yaşayan her yaştan kadın, seminere yoğun ilgi gösterdi, kimi kadınların kucaklarında minik çocuklarıyla seminere katılmaları renkli görüntüler oluşturdu. Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehtap Sili, İştar Çocuk Gelişim Uzmanı Derya Oranlı’nın da katıldığı eğitimlerde, Akdeniz Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri Nilüfer Özgür (ebe), ve Neslihan Aslan (hemşire) tarafından verilen eğitimlerde kadınlara, özellikle meme kanserinde erken teşhisin önemi ve evde muayene yöntemleri anlatıldı. Rahim ağzı, kolon ve bağırsak kanserlerinin de erken teşhis ile tedavi edilebildiğini belirten uzmanlar, bunun için de kadınların belli aralıklarla doktor muayenesinden geçmesi gerektiğinin altını çizdiler. Sağlık seminerleri, kadınların uzmanlara sorduğu sorulara verilen yanıtlarla devam etti.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, amaçlarının, sağlıklı bir toplum oluşturmanın yanında, kanser hastalığında erken teşhis ve tedavinin önemini anlatmak olduğunu ifade etti.

CİHAN

Yorumlar