Akdeniz anemisi gençten çağrı: Allah rızası için bana yardımcı olun

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki akdeniz anemisi (Talesemi Major) hastası Nurettin Tazegül, ilik nakli bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
Akdeniz anemisi gençten çağrı: Allah rızası için bana yardımcı olun

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki akdeniz anemisi (Talesemi Major) hastası Nurettin Tazegül, ilik nakli bekliyor. İlik naklinin zor olduğunu ancak ilik vermenin kolay olduğunu ifade eden Tazegül, "Ben hayatı boyunca sıkıntı çekmiş bir insanım. Ben sadece sağlığıma kavuşmak istiyorum. Başka bir derdim yok. Vicdanınızın sesini dinleyin. Lütfen." dedi.

Eşini 6 yıl önce kaybeden 49 yaşındaki Ağaca Tazegül'ün 3 oğlundan Nurettin Tazegül, 1 yaşında akdeniz anemisi hastalığına yakalandı. Ağabeyi 26 yaşındaki Kemal ve kardeşi 15 yaşındaki Murat zihinsel engelli olan Nurettin Tazegül, 19 yaşında olmasına rağmen hastalığı nedeniyle vücudunun gelişmemesi sonucu 11 yaşında gibi görünüyor.

Hastalığının yanına, babasını da kaybetmenin acısı eklenen, buna rağmen hayata küsmeyen Tazegül, bir taraftan tedavisini, bir taraftan da eğitimini sürdürüyor. 2 haftada bir kan nakli yapılan ve ilaç tedavisi uygulanan Tazegül'ün en büyük hedefi, önümüzdeki eğitim döneminde Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Bölümü'nü bitirip, hastalığını yenerek ailesine bakabilmek.

Hastalığından kurtulmak için ilik naklinin gerekli olduğunu kaydeden Tazegül, "1 yaşından bu yana talesemi major hastasıyım. Babam vefat etti. İki engelli kardeşim ve annemle yaşıyorum. Ben 2 haftada bir kan nakli alıyorum. Sigortam kesilmek üzere Kutuları bin 300 ve 500 lira olan ilaçlarım var. Bunlardan ayda 12 kutu alıyorum. Ben sadece sizin de evladınız sayılırım. Sizin evladınızın başına gelse koşturursunuz, onun canının yanmamasını istersiniz. İlik nakli bulmak zor. Ama İlik vermesi kolay. İlik verilen kişiden kan torbasına kan alır gibi yapılıyor. İlik naklinde korkulacak bir şey yok. Hiç bir yan etkisi yok. Ölümcül bir durumu yok. Bunu doktorlar bile öneriyor. Ben hayatı boyunca sıkıntı çekmiş bir insanım. Ben sadece sağlığıma kavuşmak istiyorum. Başka bir derdim yok. Vicdanınızın sesini dinleyin lütfen" dedi. CİHAN

Yorumlar