Akdemir: Tarih özel idareleri yazarsa kırsal alanda ki hizmet daha iyi anlaşılır

Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, 30 Mart'ta kapanacak olan il özel idarelerinin önemine dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Akdemir: Tarih özel idareleri yazarsa kırsal alanda ki hizmet daha iyi anlaşılır

Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, 30 Mart'ta kapanacak olan il özel idarelerinin önemine dikkat çekti. Akdemir, “Gelecek zamanda tarih il özel idarelerini yazmaya başladığında ülkemizin kırsal alanda devletimizin yapmış olduğu hizmetler daha iyi anlaşılacaktır.” dedi.

Bursa İl Özel İdaresi'nin 2014 yılı bütçesinin kabulü, Vali Münir Karaloğlu tarafından İl Genel Meclisi üyelerine verilen geleneksel bütçe yemeği ile kutlandı. Almira Otel'de düzenlenen bütçe yemeğine Vali Münir Karaloğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Meclis Üyeleri, Özel İdare Daire başkanları ve müdürleri katıldı.

Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, 7 Kasım 1864 tarihinde başlayan ve 30 Mart 2014 itibarıyla 150 yıllık hizmet süresini tamamlayacak İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak son bütçesini belirlediklerini söyledi.

Nedim Akdemir, “Gelecek zamanda tarih il özel idarelerini yazmaya başladığında ülkemizin kırsal alanda devletimizin yapmış olduğu hizmetler daha iyi anlaşılacaktır.” şeklinde konuştu.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye’de idari reformların devam ettiğini söyledi. Vali Karaloğlu, “Son dönemlerde yapılmış en büyük idari reform ise 30 büyükşehirdeki il sınırlarının bütün şehre dönüşmesi ve aynı coğrafyada aynı alanda 2 mahalli idarenin tek çatı altında olacağından 30 büyükşehrimizde 30 Mart 2014 tarihinden sonra il özel idareleri olmayacak.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar