Akciğerinden dikiş iğnesi çıktı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde köprücük kemiği kırılan 4 yaşındaki Ramazan Kanat'ın röntgen filminde, akciğerinden kalp zarına kadar gelen 5 santimetrelik dikiş iğnesi saptandı.

Google Haberlere Abone ol
Akciğerinden dikiş iğnesi çıktı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde köprücük kemiği kırılan 4 yaşındaki Ramazan Kanat'ın röntgen filminde, akciğerinden kalp zarına kadar gelen 5 santimetrelik dikiş iğnesi saptandı. İğne, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'nde ameliyatla çıkarıldı.

Medine (26) ile Ahmet Kanat (28) çiftinin çocukları Ramazan, misafirliğe gittikleri evde üzerine çıktığı koltuktan düşüp köprücük kemiğini kırdı. Babası tarafından Turgutlu Devlet Hastanesi'ne götürülen Ramazan'ın röntgen filmini inceleyen doktorlar, akciğerinden kalp zarına kadar gelen bir dikiş iğnesi olduğunu farketti. Paslanmış iğnenin çıkarılması için Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisi'ne sevk edildi. Burada Çocuk Cerrahi Servisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Genç, Opr. Dr. Deniz Ersayın Güner ve Opr. Dr. Can Demirtürk tarafından yapılan açık akciğer ameliyatıyla iğne çıkarıldı.

Ameliyat ekibinden Opr. Dr. Güner, Ramazan Kanat'ın iğneyi uzun zaman önce yutmuş veya dışarıdan batarak vücuduna girmiş olabileceğini söyledi. Dikiş iğnesi gibi cisimlerin vücuda girdikten sonra dolaştığını anlatarak, “Genellikle kalp etrafına gelirler. Burada hastamızın akciğerine saplanıp kalp zarına kadar gelmiş. Tesadüf eseri iğne tespit edildi. Açık akciğer ameliyatıyla iğneyi paslı bir şekilde çıkardık. Eğer bu olay başına gelmeyip iğne vücudunda kalsaydı, pıhtı arttırıp ölüme neden olabileceği gibi kalbe ve kalp kapakçıklarına da zarar verebilirdi. Ramazan şimdi tamamen sağlığına kavuştu.” dedi.

Küçük Ramazan'a hastanede babaannesi Ayşe Kanat refakat ederken hamile annesi Medine Kanat ise iki gün önce Turgutlu'daki hastanede bir kız bebek dünyaya getirdi. Kanat ailesi, Ramazan'ın da sağlığına kavuşmasıyla çifte sevinç yaşadı. CİHAN

Yorumlar