Akçay Yürüyüş Grubu Midilli'ye iade-i ziyaret yaptı

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde 2011 yılında "Akçay Trekking" ismiyle kurulan, 2012'de "Akçay Yürüyüş Grubu" olan sivil toplum oluşumu, her geçen gün artan üye sayısıyla yürüyüş parkurunu Yunanistan topraklarına kadar taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Akçay Yürüyüş Grubu Midilli'ye iade-i ziyaret yaptı

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde 2011 yılında "Akçay Trekking" ismiyle kurulan, 2012'de "Akçay Yürüyüş Grubu" olan sivil toplum oluşumu, her geçen gün artan üye sayısıyla yürüyüş parkurunu Yunanistan topraklarına kadar taşıdı. Akçay'da hafta sonları genç yaşlı, çalışan emekli her meslek ve etnik kökenden insanların biraraya geldiği Akçay Yürüyüş Grubu, geçen ekim ayında misafir ettikleri Midilli'den gelen dostlarına iade-i ziyaret yaptı. Üç gece dört gün süren ziyaretle ilgili açıklama yapan kafile başkanı Faruk Çağlar, “Böylesine bir misafirperverik, Türk ve Yunan insanlarının kültür ve hümanizm noktasında bir bütün olduğunu gösterdi.” dedi.

Yürüyüş grubunda bulunan Cumhur Dokur ise Midilli’de, babası Havran Dereköy mübadili olan berber Stelyo Derekoy’de traş olurken duygulandığını anlattı. Türk kafilesini yalnız bırakmayan Midilli Yürüyüş Grubu Başkanı Thedoras ve oradaki organizasyonu üstlenen Stratis de Akçay Yürüyüş Grubu üyelerine yabancılık çektirmemek için ellerinden geleni yaptı.

Akçay’a döndükten sonra bir açıklamada bulunan Faruk Çağlar, “Bu sevda bitmez. Gördüm ki bizler aynı kültür ve aynı sevginin insanlarıyız. Hiç kimse tarihin karanlık sayfalarına bakarak önyargıda bulunmasın. Yunan insanı Türk İnsanını seviyor, Türk insanı da Yunan kardeşini seviyor. Hiçbir güç ve görüş, bu hakikati ne değiştirebilir ne de engelleyebilir.” şeklinde konuştu. Çağlar, Midilli’den gelecek yeni kafileyi dört gözle beklediklerini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar