Akçay 7. Hamsi Şöleni'nde 6 ton hamsi dağıtılacak

Akçay’da bulunan Körfez Karadenizliler Derneği tarafından 29 Aralık Pazar günü Akçay Cumhuriyet Meydanı’nda 7.

Google Haberlere Abone ol
Akçay 7. Hamsi Şöleni'nde 6 ton hamsi dağıtılacak

Akçay’da bulunan Körfez Karadenizliler Derneği tarafından 29 Aralık Pazar günü Akçay Cumhuriyet Meydanı’nda 7. Hamsi Şöleni düzenlenecek. Cumhuriyet Meydanı’na kurulacak 120 metre uzunluğunda ki mangallarda toplam 6 ton hamsi balığı pişirilerek vatandaşlara ikram edilecek.

Körfez Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Şahintürk, yaptığı açıklamada, “Bizler Karadeniz bölgesinde doğup, ekmek parası için güzel Edremit Körfezi’ne gelmiş olan Karadenizliler olarak, kültürümüzü hem gelecek kuşaklara aktarmak hem de tüm vatandaşlarımıza tanıtmak için her yıl Kazdağı Yayla Şenliği ve Hamsi şölenleri düzenliyoruz. Her yıl düzenlediğimiz hamasi şölenini bu yıl 29 Aralık Pazar günü Akçay Cumhuriyet Meydanı’nda bir festival havasında gerçekleştireceğiz. Hamsi şöleninde 120 metre uzunluğunda ki mangalda Karadeniz’den getirttiğimiz toplam 6 ton hamsiyi pişirerek vatandaşlarımıza ikram edeceğiz. Toplam 12 bin 500 ekmek arası hamsiyi dağıtacağız. Ayrıca, hamsi şöleninde halk oyunları gösteri, bando konserlerini yanı sıra Karadenizli sanatçılarımız Filiz Balta, Erkan Yeşilyurt, Adnan Yılmaz ve Atalay’da sahne alacaklar. Tüm vatandaşlarımızı 29 Aralık Pazar günü Akçay’a hamsi şölenimize bekliyoruz” dedi.

Hamsi şölenin Edremit, Akçay, Altınoluk ve Kadıköy Karadenizliler Derneklerinin iş birliğinde yapıldığını da vurgulayan Körfez Karadenizler Derneği Başkanı Şahintürk, hamsi şölenine destek veren başta Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ve destek veren tüm kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.

Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu da Karadenizlilerin böyle bir etkinliği beldelerinde yapmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, “Karadeniz yöremiz, başta sıcakkanlı insanları, yöresine özgü, halk oyunları ve yemekleri ile çok farklı bir kültür. Beldemizde böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden mutluluk duyuyor, tüm yurttaşlarımızı Pazar günü Akçay’a davet ediyorum” dedi. CİHAN

Yorumlar