Akbil eyleminde yolsuzluk protestosu

Taksim metro istasyonunda dün turnikeden akbil basmayıp ücretsiz geçmek isteyen bir kişinin güvenlik görevlileri tarafından darp edilmesi protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Akbil eyleminde yolsuzluk protestosu

Taksim metro istasyonunda dün turnikeden akbil basmayıp ücretsiz geçmek isteyen bir kişinin güvenlik görevlileri tarafından darp edilmesi protesto edildi. İstasyonda toplanan eylemciler, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sebebiyle hükümete tepki gösterdi.

Taksim’de dün metroyu ücretsiz kullanmak isteyen iki kişiyle güvenlik görevlileri arasında çıkan kavgada bir kişinin yaralanması istasyonda toplanan bir grup tarafından protesto edildi. Metro istasyonu girişinde yapılan basın açıklamasında, ücretsiz ulaşım hakkı savunularak, güvenlik görevlilerinin davranışına tepki gösterildi.

Eylemciler yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasındaki iddialar ve bu iddialar karşısındaki tutumu dolayısıyla hükümete de ağır eleştirilerde bulundu. Vergilerle toplanan paraları ayakkabı kutularında saklayanların bu iktidar tarafından korunup kollandığı belirtilen açıklamada, “Ödediğimiz vergilerle yaptığınız bütçeleri cebinize atamazsınız.” denildi. ‘Bilal bize akbil bassana’, ‘Parasız ulaşım haktır’, ‘Bastığım her akbil kimin ayakkabı kutusuna gidiyor?’ ve ‘AKP mitingine gidene parasız, ulaşım hakkını kullanana dayak. Yolsuzlar yolları tıkamış’ yazılı dövizler taşıyan eylemciler, ‘Akbil basma turnikeden atla’, ‘Hırsız Tayyip Erdoğan’, ‘Güvenlik terörüne son’, ‘Bilal bize akbil bassana’, ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’ ve ‘Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk’ sloganları attı.

Grup daha sonra turnikelerde akbil basmayıp atlayarak geçti. Bazı vatandaşlar ise istasyona akbil basarak girdi. Eylem, grubun metro aracına binerek ayrılmasıyla sona erdi.







CİHAN

Yorumlar